Η συγκλονιστική περιγραφή του κοριτσιού που βρέθηκε 5,5 ώρες κάτω από τα συντρίμμια στο σεισμό του ’99 (video)

Must Read

Συγκλονιστικές περιγραφές έκανε χθες το βράδυ η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια της πολυκατοικίας όπου ζούσε στη Μεταμόρφωση, όταν ήταν δέκα χρονών.

Η Γιώτα Κότα, κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1999, θάφτηκε για πολλές ώρες κάτω από τα ερείπια της πολυκατοικίας, που έμελλε να γίνει ο τάφος του πατέρα, της αδελφής, αλλά και του παππού της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη, 20 χρόνια μετά, περιέγραψε την ίδια τη στιγμή του σεισμού και τα πρώτα λεπτά όταν και συνειδητοποίησε πως κάτι σοβαρό συμβαίνει.

«16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ερείπια της πολυκατοικίας της Μεταμόρφωσης. Μαυρίσαν όλα σε δευτερόλεπτα. Θυμάμαι μόνο μια ρωγμή στον τοίχο, μόνο αυτό θυμάμαι, μετά σκοτάδι. […] Όσο περνούσε η ώρα καταλάβαινα ότι αλλάζει η αναπνοή του πατέρα μου, μέχρι που δεν τον άκουγα πια […] Ο πατέρας μου κάτω από τα χαλάσματα μου μιλούσε και με καθησύχαζε», είπε χαρακτηριστικά.

«Έμεινα 5,5 ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Κατάλαβα ότι έπεσε η πολυκατοικία, όταν με απεγκλώβισαν. Ήμουν εγκλωβισμένη στα χαλάσματα και πονούσα. Όταν με απεγκλώβισαν, αγκάλιασα πολύ δυνατά τη μητέρα μου».

«Έμαθα για το χαμό της αδερφής μου και του πατέρα μου δύο μέρες μετά από τη μαμά μου. Τον πρώτο καιρό ένιωθα πολύ άσχημα που εγώ ήμουν ζωντανή και οι άλλοι δεν τα κατάφεραν. Τώρα πια δεν φοβάμαι τους σεισμούς, φοβάμαι μην πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι», είπε μεταξύ άλλων η Γιώτα Κότα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This