Σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο – Μποτιλιάρισμα σε Αθηνών-Κορίνθου και Αττική οδό

«Τίγκα» στους επιβάτες φεύγουν τα υπεραστικά λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Κηφισού

Must Read

Το πρώτο τριήμερο του 2023 οδηγεί τους Αθηναίους «εκτός των τειχών», με τους εκδρομείς να κατευθύνονται στην περιφέρεια, προκειμένου να περάσουν την αργία της Καθαράς Δευτέρας στην ύπαιθρο, παρά το γεγονός ότι ο καιρός παραμένει άστατος, με αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες, λασποβροχές και μπόλικη αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Η τριήμερη απόδραση των πρωτευουσιάνων, πάντως, ξεκίνησε με προβλήματα, καθώς σε αρκετά σημεία του κεντρικού οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου παρατηρείται  από νωρίς ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, με τις συνεχείς ανακοινώσεις της «Αττική Οδός Α.Ε.» στο Twitter να αναφέρουν πως στα ρεύματά της υπήρξαν καθυστερήσεις που ξεπερνούσαν ακόμη και τα 30′.

Ανάλογες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Περιφερειακή Υμηττού από τον κόμβο Αγ. Παρασκευής έως τον κόμβο Κηφισίας, ενώ μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η κυκλοφορία και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, ειδικά στο καθοδικό ρεύμα στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Προβλήματα, εξάλλου, παρατηρούνται και στη Λεωφόρο Σκαραμαγκά, αλλά και στη Λεωφόρο Αθηνών.




Σοβαρό μποτιλιάρισμα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που κινούνται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από την Αττική Οδό έως την Ιερά Οδό, στην άνοδο, καθώς και από την Αττική Οδό έως την Παραλιακή στην κάθοδο, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατάσταση της κίνησης στους δρόμους της Αττικής. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, αυξημένη κίνηση υπάρχει και στην άνοδο της Κηφισίας από την Πανόρμου μέχρι τη Φιλοθέη, καθώς και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, από Αλίμου έως Καραϊσκάκη, στο ρεύμα Πειραιά.

Πρόβλημα στην κυκλοφορία συναντάται και στο κέντρο της Αθήνας, με το κύριο πρόβλημα να καταγράφεται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το Hilton. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 2 το μεσημέρι 19.716 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 16.000 αυτοκίνητα προς Λαμία.

Παράλληλα, από σήμερα Παρασκευή τίθενται σε ισχύ και τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την κίνηση των οχημάτων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία παίρνει έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, με σκοπό την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών ισχύει την Παρασκευή (24.02.2023), από τις 16:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο (25.02.2023), από τις 08:00 έως τις 13:00.
  • για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, από τις 15:00 έως 21:00.

Κάθε τρία με πέντε λεπτά φεύγουν τα λεωφορεία για Πάτρα

Αυξημένη παρουσιάζεται από σήμερα και η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλή Φάτσιο, να δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ πως από σήμερα το πρωί η κίνηση και στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζεται αυξημένη σε ποσοστό 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι. Πρόσθεσε δε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, έχουν προστεθεί δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς.

Οπως αναμενόταν, την τιμητική της στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει λόγω του περίφημου καρναβαλιού της η Πάτρα, απ’ όπου τα -πληρότητας 100%- δρομολόγια σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο πραγματοποιούνται ανά πέντε λεπτά, σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο, με την Αιτωλοακαρνανία, το Βόλο, τη Λάρισα και την Πελοπόννησο να ακολουθούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatropedia.gr, με βάση τον σχεδιασμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), όλα τα νοσοκομεία της πόλης θα βρίσκονται σε κλιμακωτή εφημερία για την κάλυψη του τριημέρου της Αποκριάς, καθώς, για πρώτη φορά φέτος, με πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη εφαρμόζεται σχέδιο για την κάλυψη του τοπικού πληθυσμού και των χιλιάδων επισκεπτών, λόγω του εορταστικού τριημέρου στην Πάτρα.

Έτσι, από σήμερα, και για όλο το τριήμερο της Αποκριάς, τίθενται σε ταυτόχρονη εφημερία τα τρία νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και «Καραμανδάνειο». Παράλληλα, τα δύο Κέντρα Υγείας (Αστικού τύπου) Βορείου και Νοτίου Τομέα θα είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ., ενώ θα υπάρχει ένας σύνδεσμος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΕΣ και Κέντρων Υγείας για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου.




Αυξημένη η κίνηση και στα λιμάνια της Αττικής

Αυξημένη, εξάλλου, είναι από σήμερα το απόγευμα η κίνηση και από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 αναχωρήσεις πλοίων, έξι από τη Ραφήνα και άλλες έξι από το Λαύριο, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 12 καταμαράν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 24/02 τουλάχιστον 6.036 κρατήσεις εισιτηρίων, 1.907 για αύριο Σάββατο, και 1.567 κρατήσεις για μεθαύριο Κυριακή. Σημειώνεται πως για τη διευκόλυνση των εκδρομέων το λιμενικό σώμα θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This