Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: 32 νεκροί τουλάχιστον και 85 τραυματίες ο πρόσφατος απολογισμός της σύγκρουσης των τρένων

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών που ψάχνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα - Επιβάτης καταγγέλλει πως ο ένας μηχανοδηγός μιλούσε με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και ειπώθηκε η φράση «πάμε και όπου βγει»

Must Read

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά χθες το βράδυ, Τρίτη 28/2, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

Στους 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 85 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00. Aπό τη σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα. «Η μακάβρια λίστα θα μεγαλώσει» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι και οι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ, δηλαδή οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί των δύο τρένων. Για ανθρώπινο λάθος κάνουν λόγο οι καταγγέλλοντες, ένας επιβάτης, είπε με νόημα ότι ο ένας μηχανοδηγός μιλούσε με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και ειπώθηκε η φράση «πάμε και όπου βγει».

Η σύγκρουση έγινε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους.


Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες». 

 


Για ένα τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, παραπέμποντας σε επερχόμενες δηλώσεις από την Πολιτική Προστασία. Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού.





Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μετέβη στο σημείο της σύγκρουσης.

 

 




Συγκλονίζουν οι πρώτες μαρτυρίες: «Έλιωσαν τα σίδερα» 

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν όσα λένε στις μαρτυρίες τους οι επιβάτες των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη. «Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ» δηλώνει στο επιβάτης του τρένου. Με δάκρυα και αγκαλιές ξέσπασαν οι συγγενείς μόλις αντίκρισαν τις οικογένειες και τους φίλους τους, οι οποίοι έφτασαν με το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Υπήρχαν και πολλοί τραυματίες, με αίματα στα ρούχα και στο πρόσωπό τους.

 

Άλλος επιβάτης μίλησε για την κόλαση που έζησε. «Έμεινε μόνο σίδερο, τα μπροστινά βαγόνια πήραν φωτιά» είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρξε φρενάρισμα. Αμέσως χτύπησε και εκτροχιάστηκε το τρένο».

 






 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία: Πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχιών έξω από τη Λάρισα – Τουλάχιστον 16 οι νεκροί!

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανακοίνωση της Hellenic Train – Περίπου 350 επιβάτες επέβαιναν στην εμπορική αμαξοστοιχία

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν υπήρξε κανένα φρενάρισμα … Ακούστηκε ένα μπαμ» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This