Σε απεργιακό «πυρετό» η χώρα: Χωρίς τρένα και προαστιακό μέχρι την Τετάρτη

Ποιοι συμμετέχουν στον «χορό» των κινητοποιήσεων

Must Read

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Ποιοι απεργούν  

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, δηλαδή το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ, αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». «Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Σε απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ. Χθες, Δευτέρα (6/3) τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι καθηγητές με τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία της αξιολόγησης του υπουργείου ΠαιδείαςΗ μεγάλη κινητοποίηση όμως είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 8/3 με την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από την ΑΔΕΔΥ με φόντο την πολύνκεκρη απεργία στα Τέμπη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει, σε 24ωρη κινητοποίηση. Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία. «Για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Τέλος, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή της ΔΟΕ στην αυριανή απεργία  

Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου 2023 και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλα τα πλοία

24ωρη απεργία ανακοίνωσε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη 8/3 και συγκεκριμένα από τις 00:01 έως 24:00. Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ τονίζει: «Η χώρα μας και η εργατική της τάξη θρηνεί το χαμό 57 ανθρώπων που έγιναν θυσία στο βωμό μιας διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής η οποία απαξίωσε τα δημόσια ΜΜΜ και είτε τα παρέδωσε σε επιχειρηματικούς ομίλους είτε στο όνομα της μείωσης του κόστους εξαπέλυσε ένα πογκρόμ διώξεων εναντίον των εργαζομένων αφήνοντας τεράστια κενά στην ασφαλή τους επάνδρωση, κατακρεούργησαν τις οργανικές θέσεις μετατρέποντας τα σε ανασφαλή και επικίνδυνα μέσα συγκοινωνίας για τον λαό μας!».

Ακινητοποιημένα τα τρένα έως αύριο, Τετάρτη 8/3

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τουλάχιστον έως την Τετάρτη (8/3) τα τρένα, σύμφωνα με την απόφαση της συνεδρίασης της Κυριακής (5/3).

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

«Χειρόφρενο» τραβούν λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αττική αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου, καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι, όπως έγινε γνωστό μέσω του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, ενώ σε απεργιακή κινητοποίηση προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι σε μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ). Δεν θα κυκλοφορήσουν τα οδικά μέσα στην Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ). Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Στο μετρό θα συνεδριάσουν σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι πώς θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία, Τετάρτη (8/3).

Αύριο, Τετάρτη, μαθητικά συλλαλητήρια 

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Για αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους! Μέσα στις σχολές μας εκφράζουμε με όλους τους τρόπους τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, τη στήριξή μας στους τραυματίες, την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι» αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.  ,

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This