Ρυθμίσεις και ταλαιπωρία από τις τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στην Αθήνα

Must Read

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές και να βρεθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων-πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Μία ώρα μετά, στις 13:00, για τον ίδιο λόγο, αλλά και για το νομοσχέδιο του μεταναστευτικού διαμαρτυρήθηκε το ΠΑΜΕ, επίσης με πορεία προς τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για το άσυλο έρχεται σήμερα προς ψήφιση.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα, (καιρού επιτρέποντος) αντιρατσιστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν για τον ίδιο λόγο στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει νέα πορεία προς τη Βουλή. Στη διαδήλωση συμμετέχουν οι εξής οργανώσεις: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Εξαιτίας αυτών η τροχαία έχει προαναγγείλει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στους κεντρικούς δρόμους από και προς Ομόνοια όσο και γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων για τη ρύθμιση και διαχείριση της κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This