Κυριακή 13/6/2021

Στη Ρόδο οι 200 απόγονοι του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών

Μπορεί κατά την επίσκεψή τους στη Ρόδο να μη φορούσαν στολές και πανοπλίες, όπως συνήθιζαν οι πρόγονοί τους όταν ζούσαν πριν από αιώνες στο νησί, ωστόσο η παρουσία τους προκάλεσε αίσθηση και χαρά.

Οι 200 απόγονοι του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών από την Αυστρία, ανάμεσά τους και 45 ΑμΕΑ, πραγματοποίησαν μια εθιμοτυπική επίσκεψη στο νησί, ενώ έγιναν δεκτοί και από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού – Πολιτισμού, Κώστα Ταρασλιά.

Τους επισκέπτες συνόδευε η πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο Μαίρη Μοσχή, η οποία ανέφερε πως κατά την παραμονή τους είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το νησί και να εντυπωσιαστούν από τις ομορφιές του, ενώ πραγματοποίησαν και προσκυνηματική εκδρομή στη Φιλέρημο.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος τους καλωσόρισε και είπε ότι με πολλή χαρά ο δήμος τούς υποδέχθηκε στην εθιμοτυπική αυτή επίσκεψή τους.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνδέουμε την ιστορία μας με τη σημερινή Ρόδο. Είναι ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και πάντα θα είμαστε στον Δήμο Ρόδου ανοιχτοί σε συνεργασίες, τόσο με διεθνείς συλλόγους όσο και τοπικούς, διότι το πολιτιστικό προϊόν είναι ένα από τα ζητούμενα τα οποία θέτουμε εμείς στην καινούργια Δημοτική Αρχή» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Φωτογραφία:rodiaki

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ