«Χειροπέδες» σε 17χρονο αναρχικό για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Must Read

Ταχύτατα έδρασε η αστυνομία στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς προχώρησε στην σύλληψη ενός 17χρονου αναρχικού για την επίθεση χθες το βράδυ έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια.

Ο ανήλικος ταυτοποιήθηκε νωρίτερα μέσα από το υλικό που εξέτασαν οι αστυνομικοί από τις κάμερες ασφαλείας ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Μαρούσι.  Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι έρευνες και για την ταυτοποίηση, εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος είναι σεσημασμένος καθώς στο παρελθόν  έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για επεισόδια.



Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα άτομα που του επιτέθηκαν ήταν νεαρά, περίπου 25-30 ετών και κινούνται στην περιοχή των Εξαρχείων.

Για την υπόθεση θα σχηματιστεί δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Δείτε την ανακοίνωση της αστυνομίας για την έρευνα που αφορά την υπόθεση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια. Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

 



Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα έκανε την πρώτη ανάρτηση στο Τwitter ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες μόλις ώρες αφότου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια που συχνάζει και αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Στο μήνυμα του που είχε δύο μέρη αρχικά ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος και στη συνέχεια ανέφερε πως τα άτομα που του επιτέθηκαν ήταν «μπράβοι της νύχτας».

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους 1/2»,έγραψε αρχικά.

Και στη συνέχεια: «Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε! 2/2».

Δείτε τις αναρτήσεις:

Η κατάσταση της υγείας του

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήρε άμεσα εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχθηκε και δεν θέλησε να παραμείνει για προληπτικούς λόγους. Όπως αποφασίστηκε, δεν υπήρχε λόγος να νοσηλευτεί και έλαβε οδηγίες και αποχώρησε.

Ο κ. Βαρουφάκης διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη από τις μπουνιές και τις κλωτσιές που δέχθηκε και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Επίσης υποβλήθηκε προληπτικά σε αξονική τομογραφία γιατί δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Το τηλεφώνημα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης χθες το βράδυ, μετά την επίθεση, όπως ενημερώνει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης επισημαίνεται πως ο κ. Βαρουφάκης με δική του πρωτοβουλία δεν είχε μαζί του την προσωπική του φρουρά.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής». 

Δείτε επίσης:

«Έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια», φώναζαν στον Βαρουφάκη πριν τον ξυλοκοπήσουν
 
Χτύπησαν τον Βαρουφάκη στα Εξάρχεια! – Αποκλειστική φωτογραφία του newsbreak

Μητσοτάκης: «Βέβαιος» ότι η ΕΛ.ΑΣ. «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια» για να βρει τους δράστες του ξυλοδαρμού του Βαρουφάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This