Παρέμβαση εισαγγελέα για τους επικίνδυνους ελιγμούς του γερανοφόρου της ΕΛΑΣ

Θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που το οδηγούσε

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας δεκάδες οργισμένες αντιδράσεις, καθώς καταφράφει τους επικίνδυνους ελιγμούς ενός γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., που λίγο έλειψε να τραυματίσει πολίτες στην Ακαδημίας που διαδήλωναν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο για την ανεξέλεγκτη πορεία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που τoν οδηγούσε όπως η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Τι συνέβη

Όπως καταγγέλλεται, το πραγματικά απίστευτο αυτό σκηνικό έλαβε χώρα στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά το τέλος του μεγάλου συλλαλητηρίου για την τραγωδία στα Τέμπη, όπου, για ακόμη μια φορά, δεν έλειψε η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Όπως φαίνεται σε ποικίλα πλάνα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο αστυνομικός που οδηγούσε «πατημένος» το γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στην Ακαδημίας, στην προσπάθειά του να αποφύγει (;) δύο κάδους απορριμάτων που είχαν τοποθετηθεί ως οδόφραγμα από διαδηλωτές, έπεσε πάνω τους, με αποτέλεσμα ο ένας τους να χτυπήσει διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σημείο.

Η αντίδραση του ΜέΡΑ25

Σε σχόλιό του στο Twitter, το ΜέΡΑ25 καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ξεκινήσει άμεσα πειθαρχική διαδικασία και να καταδικάσει «τη δολοφονική αυτή επίθεση».

«Κύριε Θεοδωρικάκο, σε αντίθεση με τις διμοιρίες σας, ο γερανός της ΕΛΑΣ έχει αριθμό και μπορεί να ταυτοποιηθεί. Αναμένουμε άμεσα την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας και την καταδίκη της δολοφονικής αυτής επίθεσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This