Ξεσπά πρώην σταθμάρχης Λάρισας: «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος – Η τηλεδιοίκηση σταμάτησε το 2019!»

Σχολιάζει και το πόρισμα της ΡΑΣ για την ελλιπή εκπαίδευση

Must Read

Για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΣΕ που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σωστής εκπαίδευσης, κατεστραμμένες υλικές υποδομές και ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση μίλησε ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας, Γιάννης Κολλάτος.

«Δυστυχώς τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν. Ο έλεγχος που έκανε η ΡΑΣ είναι η εικόνα αυτή που ισχύει σήμερα. Η εκπαίδευση ήταν ελλιπής, αναποτελεσματική. Δεν ήταν η σωστή, η πρέπουσα με συνέπεια ότι είχαμε ένα τροχαίο ατύχημα. Είχαμε 57 νεκρούς. Οι σταθμάρχες αυτοί, το προσωπικό που προσλάβανε να το πάρουν. 8 μήνες 10 μήνες πρέπει να γίνει εκπαίδευση. Πώς θα εργαστούν; Σε έξι μήνες και μετά θα τους διώξουν; Θα πάρουν νέους; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

O κ. Κολλάτος ξέσπασε λέγοντας πως σήμερα το μόνο που ενδιαφέρει είναι το κέρδος και όχι οι ανθρώπινες ζωές.

«Είναι σημεία των καιρών. Κανείς δεν κάνει έλεγχο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις συγκοινωνίες ούτε για την ανθρώπινη ζωή για τίποτε. Σήμερα υπάρχει το βουβό κέρδος και τίποτα περισσότερο. Ο ΟΣΕ είναι αυτός που δίνει την πιστοποίηση στους σταθμάρχες. Τελειώναμε τη θεωρητική εκπαίδευση και περάσαμε. Κάναμε και πρακτική εξάσκηση ξαναδώσαμε προφορικές ή γραπτές εξετάσεις. Οποιαδήποτε εξέταση χρειαζόταν δίναμε εξετάσεις. Ο ΟΣΕ πιστοποιούσε αν είμαστε κατάλληλοι εργαζόμενοι», επισήμανε.

Ο πρώην σταθμάρχης μίλησε και για το σύστημα τηλεδιοίκησης λέγοντας πως δεν υπάρχει από το 2019:

«Η Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα άρχισε να λειτουργεί το 2007. Από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 που ήμουν στην υπηρεσία η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε. Συνέχισε να λειτουργεί μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Τον Ιούλιο του 2019 με αφορμή μια πυρκαγιά που έκαψε έναν υποσταθμό διώξανε τους σταθμάρχες, σε άλλους μετάθεση σε άλλους σύνταξη, δεν υπήρχε προσωπικό και καταργήθηκε. Σήμερα υπάρχει ένα κουφάρι, το κτήριο της τηλεδιοίκησης, στο οποίο δεν υπάρχει τίποτα. Τηλεδιοίκηση είναι η υπηρεσία που ρυθμίζει την κυκλοφορία από τη Δομοκό ως το Πλατύ στη Λάρισα», ξεκαθάρισε.

«Ο ΟΣΕ δεν ενδιαφέρεται για το υλικό του. Δεν υπάρχει τίποτα», κατέληξε ο κ. Κολλάτος

Δείτε τις δηλώσεις του μετά το 5ο λεπτό:



Δείτε επίσης:

«Παγίδες θανάτου» τα τούνελ του σιδηροδρομικού δικτύου!-Τι αποκάλυψε η Α. Νικολούλη
 
Τραγωδία στα Τέμπη: Τόσο ο σταθμάρχης όσο και ο μηχανοδηγός γνώριζαν πως η κίνηση των τρένων γινόταν σε διπλή γραμμή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This