Πάει πίσω η σύνδεση ταμειακών – POS

Με απόφαση Πιτσιλή ορίζονται οι προθεσμίες αναβάθμισης για τις περίπου 300.000 εν λειτουργία φορολογικές μηχανές

Must Read

Ακόμα πιο πίσω χρονικά πηγαίνει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, καθώς μεταφέρεται για μετά την άνοιξη. Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζονται οι τεχνικές απαιτήσεις και οι προθεσμίες αναβάθμισης για τις περίπου 300.000 εν λειτουργία Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές (ΦΤΜ) και Αυτόνομες Δημοσιονομικές Μονάδες Επεξεργασίας (ΑΔΗΜΕ).

Για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 100.000 ευρώ ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της αναβάθμισης ορίζεται η 30/06/2023, ενώ για τις επιχειρήσεις που ο κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ορίζεται η 31/07/2023. Οι αναβαθμίσεις επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ, με τη χορήγηση vouchers. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης οι υφιστάμενες εν λειτουργία ΦΤΜ και ΑΔΗΜΕ θα μπορούν να διασυνδέονται με τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών, προκειμένου να μεταδίδουν σε αυτό το ποσό πληρωμής με κάρτα και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η έκδοση της  σχετικής απόδειξης. Στην απόφαση καθορίζονται προδιαγραφές για τη διαβίβαση συμπληρωματικών πληροφοριών προς την ΑΑΔΕ, σχετικές με την πληρωμή με κάρτες και για τη δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού χωρίς την επιτόπια επίσκεψη τεχνικού.

Διευκρινίζεται ότι οι υφιστάμενοι φορολογικοί μηχανισμοί δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα αναβάθμιση, καθότι έχουν ήδη εκδοθεί προδιαγραφές για κατασκευή νέου τύπου μηχανισμών. Η ΑΑΔΕ είναι σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς για να καθοριστεί το πλάνο μετάβασης στους νέου τύπου μηχανισμούς το συντομότερο δυνατόν. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι εντός του 2023 όλες οι επιχειρήσεις να λειτουργούν με σύγχρονους ΦΗΜ, οι οποίοι θα είναι κατάλληλοι για τις συναλλαγές λιανικής που θα πραγματοποιούν, με δυνατότητα διασύνδεσης με POS για πληρωμή με κάρτα. Βέβαια, οι αρχικές προθεσμίες έχουν χαθεί και πλέον μετατίθενται για το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ τον Οκτώβριο του 2022, προβλεπόταν ότι από τις 10 Ιανουαρίου 2023 έως την 31η Μαρτίου 2023 οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακές μηχανές και POS θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν τα vouchers, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις ταμειακές μηχανές τους, ώστε να διασυνδέονται με τα POS.

Από την 1η Απριλίου έως την 31η Μαΐου θα πραγματοποιούνταν η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS από όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα έχουν λάβει τα vouchers. Από την 1η Ιουνίου οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων που θα είχαν λάβει την επιδότηση για την αναβάθμισή τους θα πρέπει να λειτουργούσαν διασυνδεδεμένες με τα POS. Από την 1η Ιουνίου και έως την 31η Αυγούστου οι επιχειρήσεις που διαθέτουν λοιπούς φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς θα υπέβαλαν τις αιτήσεις για να λάβουν τα vouchers για την αντικατάσταση των μηχανισμών με νέου τύπου, που θα μπορούν να διασυνδεθούν με τα POS, κάτι που θα γίνει από την 1η  Σεπτεμβρίου έως την 30ή Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This