Την Δευτέρα θα απολογηθεί ο προπονητής που βίαζε τις αθλήτριες του

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, ζήτησε κα έλαβε ο προπονητής του ταέ κβο ντο ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριες του.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο 44χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί για τις πράξεις του, η οποία φέρεται να γίνονταν στο γυμναστήριο που διατηρούσε στην Ηλιούπολη, σε ένα χώρο που είχε διαμορφώσει σε δωμάτιο.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες καθώς του έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Οι πέντε κοπέλες που κατήγγειλαν τον προπονητή ήταν ανήλικες όταν έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τον ίδιο κατά συρροή και κατ’εξακολουθηση.

https://www.youtube.com/watch?v=eEBohoC7c0U

Δείτε επίσης:Συνάδελφος προπονητή:«Είχε χάρισμα να κρύβεται φανερά, δεν έδινε δικαίωμα γι’αυτό δεν είχε παρεξηγηθεί»

Η δράση του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ξεκινά το 2009, όταν τα πρώτα θύματα τον καταγγέλλουν ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους τόσο των ιδίων των κοριτσιών, όσο και των οικογενειών τους. Οι Αρχές εκτιμούν ότι με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του αλλά και των προσωπικών του στοιχείων ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα θύματά του, τα οποία θα τον καταγγείλουν.

Οι έρευνες έχουν εστιάσει στην αναζήτησή στοιχείων για την πολυετή δράση του, ενώ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του. Οι αρχές κινούνται μεθοδικά αντλώντας νέα στοιχεία για τη δράση του 44χρονου μέσα από την εξέταση του κινητού του τηλεφώνου, προκειμένου να βρουν επίμαχα μηνύματα που αντάλλασσε με ανήλικες μαθήτριες, τις τυχόν συνομιλίες στα social media που διατηρούσε και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του, σε περίπτωση που αποκαλύπτουν τις ειδεχθείς πράξεις του φερόμενου ως παιδοβιαστή.

Παράλληλα, ο 44χρονος ήταν «πρωταγωνιστής» και σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας τον Μάιο του 2020, όταν ο προπονητής ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κρατώντας δύο μαχαίρια, έφτασε στο σπίτι της πρώην συζύγου του στην Ηλιούπολη και την απείλησε, ενώ δεν δίστασε να προκαλέσει σημαντικές φθορές. Στη συνέχεια, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού και κρατώντας μια καραμπίνα, απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Τι λέει ο συνάδελφος του προπονητή

Στον προφίλ του προπονητή τάε κβον ντο που φέρεται να βίαζε τις αθλήτριες του, όταν ήταν ανήλικες, στο γυμναστήριό του στην Ηλιούπολη αναφέρθηκε ο συνάδελφός του, Γιάννης Χιωτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» τόνισε ότι ο 44χρονος κυκλοφορούσε δημόσια με τις κοπέλες και είχε το χάρισμα «να κρύβεται φανερά». Ο ίδιος, όπως είπε, είχε παραξενευτεί που τον έβλεπα με τις αθλήτριες αλλά όταν είχε ρωτήσει σχετικά γονείς αθλητριών τον αποκάλεσαν…περίεργο!

«Ήταν πολύ κοινωνικός και είχε ένα χάρισμα να κρύβεται φανερά, δηλαδή δεν κυκλοφορούσε και τις αθλήτριες και τις μαθήτριες κρυφά σε κάποιους απομονωμένους χώρους, κυκλοφορούσε φανερά στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία. Δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορούσαν ως “ζευγάρι”.

Η σχολή του με μία επιχείρηση που έχω στην Ηλιούπολη, έχω οπτική και μου έκανε εντύπωση. Είχα παρευρεθεί και στον χώρο του για προαγωγικές εξετάσεις ζωνών και μπαινοέβγαινα και στον χώρο και φεύγοντας από το μαγαζί σταματούσα στη σχολή και μιλούσα και με τους αθλητές και με τους γονείς, που τους γνωρίζω και προσωπικά», είπε αρχικά.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ο 44χρονος δεν είχε παρεξηγηθεί γιατί δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα. «Δεν αντιλήφθηκα ποτέ κάποιο βλέμμα ή κάποια χειρονομία», είπε ο κ. Χιωτάκης.

Ωστόσο, εντύπωση στον προπονητή έκαναν οι ήρεμες αντιδράσεις των γονιών όταν αναρωτήθηκε γιατί ο 44χρονος κυκλοφορεί με τα παιδιά τους.

«Είχα πιάσει και μια μητέρα των αθλητριών και από τις καταγγέλλουσες και την ρώτησα τι γίνεται και δέχθηκα και επίθεση. Αναρωτιόμουν “γιατί κυκλοφορεί με τα κορίτσια, με τις αθλήτριες με την κόρη σας πάνω κάτω;”. Μου απαντούσαν: “Χιωτάκη είσαι περίεργος, τι μας λες, το έχουμε μεγαλώσει είναι δικό μας παιδί, τι λες τώρα; Μπαίνει μέσα στο σπίτι μας, βγαίνει”. Και έλεγα “εντάξει ό,τι πείτε εσείς”.

Μάλιστα ήταν θύμα του η μία κοπέλα για την οποία είχα προειδοποιήσει τη μητέρα. Με πήρε χθες τηλέφωνο η μητέρα και μου είπε ότι έχω δίκιο και μου ζήτησε συγγνώμη, και ότι νόμιζε ότι είχα κάτι προσωπικό μαζί του. Το έχω πει πάνω από 7 χρόνια στην μητέρα αυτό. Έβλεπα οτι συνεχιζόταν το φαινόμενο όχι όμως με τις ίδιες κοπέλες».

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ανέκαθεν αυτή η συμπεριφορά γιατί δεν θα ήταν στον χώρο του Ταε Κβον Ντο. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και των παιδιών», τόνισε ο κ. Χιωτάκης.

Τέλος ο κ. Χιωτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα προκειμένου να προστατεύσει τον χώρο του αθλήματος του ταεκβοντο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο «στόχαστρο».

«Θα ήθελα να πω στους γονείς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες καθηγητές σωματική αγωγής, γιατί είμαστε οικογενειάρχες, επαγγελματίες και είμαστε πάντα παιδαγωγοί και μετά προπονητές και δεύτεροι γονείς γι΄ αυτά τα παιδιά. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό που είμαι και ντρέπομαι. Το καταδικάζουμε όλοι στον χώρο αυτό, και από όλον τον αθλητισμό, μας προσβάλλει αυτό που έκανε», κατέληξε ο κ. Χιωτάκης.

 



 






 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This