Καμία παρέμβαση ασφαλείας δεν έχει ολοκληρωθεί στα τρένα Αθήνα-Θεσσαλονίκη!

Αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο

Must Read

Με ελλείψεις και κενά αναμένεται να ξεκινήσουν, πιθανότατα από το ερχόμενο Σάββατο 1η Απριλίου, τα τρένα που εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, τα οποία θα μπουν στις ράγες μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία Intercity 62 που εκτελούσε την ίδια διαδρομή.

Σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o σταθμάρχης Γιάννης Κοκκινάκης, τα μηχανοστάσια έχουν πάρει φορητά GSMR ώστε να έχουν επικοινωνία τα τρένα μεταξύ τους, αλλά και με τον σταθμάρχη.

Ωστόσο, αν και έχει ήδη τοποθετηθεί σε αρκετούς συρμούς, δεν έχει μπει σε λειτουργία!

«Υπάρχει ένα άλλο σύστημα το GSM-R, το οποίο έχει αρχίσει να εγκαθίσταται στις αμαξοστοιχίες και στα μηχανοστάσια, ώστε τα τρένα να έχουν επικοινωνία με τον σταθμάρχη και τα τρένα μεταξύ τους. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα εγκατασταθεί στα τρένα, ώστε να έχουν άμεση επικοινωνία και οι σταθμάρχες και τα τρένα μεταξύ τους», λέει ο κ. Κοκκινάκης.

Αν και η τοποθέτησή τους δεν είναι χρονοβόρα, ωστόσο, σίγουρα δεν θα έχουν μπει σε λειτουργία την 1η Απριλίου.

Το δεύτερο σημείο που έχει να κάνει με την ασφάλεια είναι κάποια έργα ειδικά στα τυφλά σημεία στις σήραγγες και την επικοινωνία στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, τα οποία κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

Ένα από τα σημεία που θέλει να προσέξει ο ΟΣΕ είναι όταν περνάει από μια σήραγγα η αμαξοστοιχία να πηγαίνει με πιο χαμηλή ταχύτητα και να επικοινωνούν οι μηχανοδηγοί με τους σταθμάρχες ώστε να τους δίνουν κατεύθυνση για το που πρέπει να πάνε.

Καταλήγοντας, ο σταθμάρχης μίλησε και για κάποιες άλλες διαδικασίες που γίνονται στα τρένα, πλέον μετά την τραγωδία στα Τέμπη. 

«Τα τρένα που πάνε για αεροδρόμιο φεύγουν από τον σταθμό Λαρίσης και πάνε στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών εκεί έχουμε την τηλεδιοίκηση.

Όταν το τρένο πάει στην Οινόη εκεί έχουμε αίτηση γραμμής από σταθμάρχη σε σταθμάρχη. Δηλαδή, ο σταθμάρχης ζητά γραμμή ελεύθερη για να πάει η αμαξοστοιχία. Το ίδιο θα γίνει αύριο, που θα ανοίξει και η γραμμή για το Κιάτο».



Δείτε επίσης:

Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών η παρέλαση στη Λάρισα – Με μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν οι μαθητές

Διαμαρτυρία φοιτητών για την τραγωδία των Τεμπών – Με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

«Με παρηγορεί ότι είναι στην αγκαλιά του Θεού» – Ο ιερέας πατέρας του Κυπριανού μιλάει για τον χαμό του γιου του στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This