Αποκάλυψη για το εστιατόριο-στόχο των τρομοκρατών: «Μαζεύονται καθημερινά γύρω στα 80 άτομα»

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας: «Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας»

Must Read

Στέκι εκατοντάδων πολιτών φαίνεται πως είναι το εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή, που μπήκε στο στόχαστρο δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα.

Ραβίνος, που βρέθηκε το πρωί στο συγκεκριμένο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή, προκειμένου να προσευχηθεί, τόνισε ότι σε καθημερινή βάση γύρω στα 70 με 80 άτομα επισκέπτονται το κατάστημα, κάτι που δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας που ευτυχώς αποφεύχθηκε. Δήλωσε ότι είναι συγκλονισμένος με όσα αποκαλύφθηκαν, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στις ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη των δύο Πακιστανών.

 



«Άνθρωποι σε όλον το κόσμο έχουν πληροφορηθεί τι συνέβη εδώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές με τη συνδρομή των Ισραηλινών αυτοί οι δύο φριχτοί άνθρωποι που ήθελαν να καταστρέψουν ανθρώπινες ζωές. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι χθες που ήρθα εδώ να προσευχηθώ απειλούταν η ζωή μου», είπε με νόημα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις. Και αυτό διότι οι δύο συλληφθέντες φαίνεται πως δέχονταν οδηγίες από έναν 30χρονο ομοεθνή τους φερόμενο ως «εγκέφαλο» που ενδεχομένως ζει στην Τεχεράνη, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται αν είχαν προσπαθήσει -ή ακόμη και επιτύχει- να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους προς αυτόν τον σκοπό. Τα κινητά τους τηλέφωνα «μίλησαν» και αποκάλυψα κρυφούς διαλόγους.


Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και ενδιαφέρον στις Αρχές είναι το γεγονός ότι, αποκαλύφθηκε όχι μόνο ότι είχε γίνει κατόπτευση του χώρου για πάνω από μία φορά, αλλά και συμφωνία για το ποσό που θα εισέπρατταν! «Ζητούσαν από 10.000 με 15.000 ευρώ και στα μηνύματα που αντάλλαξαν είναι κάτι που το ρωτούσαν αρκετές φορές, πότε και πώς θα πληρωθούν», τονίζουν πηγές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

«Οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί τις συνομιλίες και μάλιστα έχουν ισχυριστεί ότι γνωρίζουν προσωπικά τον 30χρονο. Είπαν ότι τον ξέρουν από την πατρίδα τους, αλλά εκείνος τώρα ζει στο Ιράν», προσθέτουν. Οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση αναμένεται θα οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

«Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, που με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του «για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της». «Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», σημειώνει το ΚΙΣΕ, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής». Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

Διαβάστε ακόμα:

Τι ανακοίνωσε το εβραϊκό εστιατόριο που βρέθηκε στο στόχαστρο τρομοκρατών

Μοσάντ: Εμείς συμβάλαμε στην εξάρθρωση του τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This