Φωτιά στο νοσοκομείου Ρίου: Τι δήλωσε λιμενικός που έσωσε τον ασθενή που καιγόταν!

Δεν δίστασε να μπει μέσα στο δωμάτιο και να τον τραβήξει έξω

Must Read

Τις δύσκολες στιγμές που έζησε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου όταν, χθες το πρωί, πήρε φωτιά το στρώμα ενός ασθενή στην ορθοπεδική κλινική καθώς άναψε τσιγάρο περιέγραψε ο άνθρωπος που ουσιαστικά τον έσωσε.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, πρόκειται για ένα λιμενικό, τον Χρήστο Βούρβαχη, με καταγωγή από το Μεσολόγγι, ο οποίος βρισκόταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και εκείνη την ώρα συζητούσε με τους ιατρούς της κλινικής για ένα χειρουργείο που ήθελε να κάνει.

Ο λιμενικός δεν δίστασε στιγμή να μπει μέσα στο δωμάτιο παρά την φωτιά που είχε ξεσπάσει και την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και ο κόσμος προσπαθούσε να βγει έξω για να μην εισπνεύσει τον καπνό. Πήρα μια βαθιά ανάσα, μπήκα στο δωμάτιο και είδα τον άνθρωπο να καίγεται από τη μέση και πάνω. Δεν μπορούσα να πλησιάσω τα χέρια του από τη φλόγα και τον τράβηξα από το πόδι φωνάζοντας να φέρουν έναν πυροσβεστήρα.

Στη συνέχεια τον σήκωσα και μια γενναία νοσηλεύτρια μπήκε με έναν πυροσβεστήρα και τον άδειασε πάνω του. Δεν είχα άλλη ανάσα και βγήκα τρέχοντας έξω,  ξέροντας όμως ότι ο άνθρωπος σώθηκε».

Ο ασθενής, ο οποίος πιθανότατα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα νοσηλεύεται διασωληνωμένος προληπτικά καθώς έχει σοβαρά εγκαύματα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος ανέφερε σχετικά με το περιστατικό:

«Είχαμε έναν απομονωμένο ασθενή με σηπτικό κάταγμα ο οποίος λάμβανε ισχυρή αντιβίωση, σε μονόκλινο δωμάτιο στην ορθοπεδική. Φαίνεται ότι προσπάθησε να ανάψει κάποιο τσιγάρο ενώ είχε στη μύτη κι ένα μικρό ρινικό οξυγόνο.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα υπήρξε επέμβαση από νοσηλευτές που με πυροσβεστήρες έσβησαν αμέσως τη φωτιά, μέσα σε 20-30 δευτερόλεπτα. Καλέσαμε και την πυροσβεστική όμως η φωτιά έσβησε πριν φτάσει.

Ο ασθενής δεν είχε συνοδό μαζί του ενώ ο θάλαμος ήταν απέναντι από τους νοσηλευτές που κατάλαβαν άμεσα τι συνέβαινε. Ο ασθενής έχει σοβαρό έγκαυμα στον θώρακα κι έχει διασωληνωθεί προληπτικά και, παράλληλα, θα δούμε με τους πλαστικούς χειρουργούς τι θα γίνει με το έγκαυμα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ασθενής έχει εγκαύματα και στα χέρια καθώς θέλησε να σβήσει τη φωτιά μόνος του. Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ πρόκειται για ασθενή που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλευόταν στην ορθοπεδική κλινική που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου.



Δείτε επίσης:

Πάτρα: Φωτιά σε δωμάτιο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου από ένα… τσιγάρο – Ασθενής υπέστη εγκαύματα

Διασωληνώθηκε ο ασθενής που έβαλε φωτιά στο στρώμα του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This