Στον ανακριτή οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπάρχει στα δικαστήρια

Must Read

Την πόρτα της πρώην σχολής Ευελπίδων πέρασαν λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι οι δύο Πακιστανοί οι οποίοι φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδίαζαν στοχευμένα χτυπήματα στη χώρα, ένα από τα οποία θα γινόταν σε εβραικό εστιατόριο στου Ψυρρή το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή.

Η μεταφορά τους ώστε να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή έγινε με ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ αρκετοί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρίκονται και μέσα στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί δεν έχουν δικηγόρο και αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου σήμερα για να αναλάβει την εκπροσώπησή τους.

Σε περίπτωση που διοριστεί δικηγόρος οι απολογίες τους θα αργήσουν μέχρι να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξήγηση, που δόθηκε για το ότι – όπως έγινε γνωστό – ήταν κρατούμενοι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόλις τώρα ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), οφείλεται στο ότι, όλο αυτό το διάστημα κρατούντο, για να απελαθούν, επειδή είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. 

Στο μεταξύ φέρεται ότι, προέκυψε εναντίον τους εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, που σχεδίαζε να χτυπήσει εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η κράτηση να μετατραπεί σε σύλληψη, για λόγους ποινικούς και συγκεκριμένα για κακούργημα, για το οποίο παραπέμπονται στον ανακριτή, καθώς από την έρευνα της ΕΥΠ, φέρονται οι δύο Πακιστανοί εργάτες γης, ηλικίας 28 και 29 ετών ότι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων.

Οι Πακιστανοί αναμένεται να ζητήσουν να πάρουν κι άλλη προθεσμία. Έχουν καταγραφεί περίπου 1.000 συνομιλίες του 27χρονου με τον ηγέτη του εγχειρήματος από το Ιράν. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την ανεύρεση όπλων και άλλων στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και άλλων ατόμων που μπορεί να είχαν στρατολογηθεί. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για ύπαρξη κυκλώματος όπλων που ενδεχομένως να ξεκινούσε από τις φυλακές. Στις συνομιλίες τους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα κυνικές, οι δύο τρομοκράτες ενδιαφέρονται να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων για να βγάλουν περισσότερα λεφτά.

 


Επίσης, διώκεται και ο άγνωστος αρχηγός τους, που φέρεται ως «εγκέφαλος» και ζει στο Ιράν. Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

 


Σύμφωνα με πηγές, η ΕΥΠ παρακολουθούσε εδώ και μήνες την υπόθεση διαβιβάζοντας πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από τις έρευνες πάντως που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα σε σπίτια υπόπτων δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.

 



Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη στον ανακριτή:

Δείτε βίντεο:





Δείτε επίσης:

Απολογούνται, χωρίς δικηγόρο, οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που κατηγορούνται για στοχευμένα χτυπήματα στη χώρα

«Μπορεί να είχαμε ελληνικό Μπατακλάν, πρέπει να προσέχουμε» λέει ειδικός για την απόπειρα επίθεσης στο εβραϊκό εστιατόριο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This