Αποζημίωση 220.000 ευρώ ζητούν γονείς γιατί το παιδί τους τραυματίστηκε σοβαρά σε παιδότοπο!

Στο παιδί προκλήθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάσειση

Must Read

Στην δικαιοσύνη στρέφονται οι γονείς ενός παιδιού οκτώ ετών από τη Ρόδο εναντίον του υπευθύνου και των υπαλλήλων ενός παιδότοπου στο οποίο το είχαν πάει όταν ήταν τριών ετών αλλά λόγω της έλλειψης εποπτείας εκείνο έπεσε από παιχνίδι με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάσειση!

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, οι γονείς προσέφυγαν χθες κατά τεσσάρων ατόμων, μιας ανώνυμης και μιας ετερόρρυθμης εταιρείας, διεκδικώντας να τους καταβάλουν για λογαριασμό του παιδιού τους το ποσό των 200.000 ευρώ και ατομικά στους ίδιους από 10.000 ευρώ.

Η υπόθεση

Τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους έχουν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους κατά παραυτουργία.

Το δικαστήριο έκρινε συγκεκριμένα ένοχους τρεις υπαλλήλους και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και επέβαλε στους δύο πρώτους, μία κάτοικο των Αθηνών και μία της Ρόδου, ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και στον τέταρτο, κάτοικο Αττικής, ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Αθώα κρίθηκε μια συγκατηγορούμενή τους, κάτοικος Ρόδου.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με το δικαστήριο το συμβάν έγινε το 2018, σε παιδότοπο του νησιού οι δύο γυναίκες, που ήταν αποκλειστικά υπεύθυνες για την επίβλεψη των παιδιών που έκαναν χρήση  φουσκωτών παιχνιδιών, από έλλειψη της προσοχής δεν ήταν κοντά στο παιχνίδι στο οποίο βρίσκονταν ανήλικα παιδιά, σε σημείο όπου απέχει καθ’ ύψος περίπου ένα μέτρο από το επίπεδο του εδάφους και υπήρχε κίνδυνος πτώσης.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, εκπρόσωπος της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος/παιχνιδότοπου και ως υπεύθυνος λειτουργίας είχε παραβλέψει να βάλει προστατευτικά και την τοποθέτηση ελαστικού κι ευπίεστου υλικού στο έδαφος και παρέλειψε να προβεί στην πρόσληψη ικανού αριθμού ειδικά εκπαιδευμένων παιδαγωγών ανάλογο με τον αριθμό των ανήλικων χρηστών των παιχνιδιών για την ασφαλή φύλαξή τους.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν ένα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί να  σπρώξει το τρίχρονο αγοράκι και να προκαλέσει την σφοδρότατη πτώση του από το φουσκωτό παιχνίδι στο έδαφος και να υποστεί ο τελευταίος συνεπεία της πτώσεώς του σωματική κάκωση, ήτοι κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διάσειση και ενδοκρανιακό τραυματισμό με τραυματική υποσκληρίδια αιμορραγία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This