Σάββατο, 27 Μαΐου 2023

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που ετοίμαζαν «χτύπημα» στο εβραϊκό εστιατόριο

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Συντάκτης: Newsroom

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στις απολογίες τους οι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι είναι αθώοι και αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οι δυο τους παραδέχτηκαν ότι έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο «εγκέφαλο» που βρίσκεται στο Ιράν. 

Ο 27χρονος Χαϊντέρ ανέφερε ότι ενώ στην αρχή είχε δεχτεί να συμμετέχει στην επίθεση, στη συνέχεια το μετάνιωσε και φοβήθηκε τη σύλληψη. Ωστόσο, όπως είπε ο 30χρονος τον εκβίαζε ότι θα σκοτώσει την οικογένειά του.

Ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, υποστήριξε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στο τρομοκρατικό χτύπημα επειδή δεχόταν απειλές: «Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ότι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Το αποκαλυπτικό μωσαϊκό της τρομοκρατίας με τους Πακιστανούς

Μπιν Λάντεν απ’ τα… πανέρια φαίνεται ότι είναι οι δύο Πακιστανοί που στρατολογήθηκαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου με βάση το Ιράν για να προκαλέσουν εκατόμβη νεκρών στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. Και αυτό γιατί οι συλληφθέντες δεν είχαν ούτε ιδεολογικό υπόβαθρο ούτε όπλα για να προκαλέσουν το τρομοκρατικό χτύπημα.

Το μόνο όπλο της υπόθεσης είναι μια… κυνηγετική καραμπίνα του αφεντικού ενός από αυτούς, με την οποία φωτογραφήθηκε έπειτα από κυνήγι για… πουλιά και τη μόστραρε στα social media.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «Espresso», από το παζλ της υπόθεσης λείπουν αρκετά κομμάτια έτσι ώστε να είναι σε τέτοιον βαθμό ολοκληρωμένο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δυο Πακιστανοί θα έβρισκαν τον… δρόμο για του Ψυρρή, προκειμένου να φέρουν εις πέραν το σχέδιο του καθοδηγητή τους!

Το κίνητρο

Αλλωστε, όπως φαίνεται, το κίνητρό τους ήταν το χρήμα και το πώς θα κατάφερναν να γεμίσουν τις τσέπες τους για να ξεφύγουν (αν το πετύχαιναν) από τη φτώχεια και τα χωράφια! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της «Espresso», οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους χάρη στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, καθώς η Μοσάντ είχε κατονομάσει από το περασμένο καλοκαίρι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών 132 υπόπτους οι οποίοι έπρεπε να παρακολουθούνται. Ανάμεσά τους ήταν και ο 27χρονος Χαϊντέρ, ο οποίος συνομιλούσε επί μήνες με συμπατριώτη του στο Ιράν που ανήκει στους πυρήνες της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Υστερα από πολύμηνες έρευνες, οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 27χρονου στη Ζάκυνθο και του 29χρονου από τη Σπάρτη, παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες τους. Οπως διαπίστωσαν οι μυστικοί πράκτορες, οι δυο Πακιστανοί δεν ήταν φανατικοί ισλαμιστές, απλά «διψούσαν» για χρήμα, καθώς δεν άντεχαν τις κοπιαστικές εργασίες στα χωράφια. Δεν ήξεραν προσωπικά τον συμπατριώτη τους με τον οποίο μιλούσαν στο Ιράν, αλλά πείστηκαν να τους κάνει κατήχηση όντες σιίτες ισλαμιστές και να τους εντάξει στην ομάδα του. Οι δυο Πακιστανοί μιλούσαν με τον συμπατριώτη τους μέσω εφαρμογής, με κάθε πλευρά να έχει τα δικά της «θέλω».

Από τη μια, οι δυο Πακιστανοί ζητούσαν χρήματα για να αιματοκυλίσουν εβραϊκό στόχο στην Αθήνα, από την άλλη, ο καθοδηγητής τους επικεντρωνόταν στο πώς θα βρουν τα κατάλληλα όπλα. Γιατί, αν κρίνουμε και από τις φωτογραφίες τους στα social media, με την καραμπίνα του αφεντικού για τις… μπεκάτσες δεν ξεκινάς για μακελειό στο κέντρο της Αθήνας! Ακόμη και όταν υπήρχε δυσκολία στην εύρεση όπλων, η «Espresso» είναι σε θέση να γνωρίζει πως χρήματα για την αγορά τους δεν είχαν σταλεί, παρά μερικά «ψίχουλα» της τάξης των 30, 50 και 70 ευρώ, μέσω εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και μεταφοράς συναλλάγματος.

Η ίδια πηγή αναφέρει στην «Espresso» πως ο καθοδηγητής στο Ιράν, μετά το αποτυχημένο σχέδιο εύρεσης όπλων, προχώρησε σε οδηγίες (κάτι που είναι εύκολο να βρει κανείς στο ίντερνετ, και όχι απαραίτητα στο «σκοτεινό διαδίκτυο») για την κατασκευή βομβών με εύφλεκτα υλικά και χημικά λιπάσματα. Ακόμη και ύστερα από τις «εκκλήσεις» των Χαϊντέρ από τη Ζάκυνθο και Χουσεΐν από τη Λακωνία για αποστολή χρημάτων για όπλα, ο καθοδηγητής εξακολουθούσε να μη στέλνει το ποσό που απαιτούνταν και, από τις συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει, τους παρότρυνε να ανατινάξουν το εβραϊκό εστιατόριο με υγραέριο…

Η τρομοκρατική επίθεση φαίνεται πως «λίμναζε» τους τελευταίους μήνες, καθώς και οι δύο δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστοί στην ιδέα του καθοδηγητή να γίνουν και μάρτυρες του Ισλάμ! Αλλωστε τα κίνητρά τους ήταν οικονομικά, για αυτό άλλωστε συζητούσαν μαζί του και για τον «τιμοκατάλογο» των θυμάτων τους! Οι συνομιλίες τους ήταν αυτές που τους «έκαψαν», μια και δεν γνώριζαν ότι παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες. Στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους με τον συμπατριώτη τους στο Ιράν δεν χρησιμοποιούσαν πρόγραμμα για να «σβήνει» η IP τους στο διαδίκτυο, όπως κάνει κάποιος που θέλει να κρύψει τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Για τον λόγο αυτόν ήταν εύκολη η παρακολούθηση των διαδικτυακών τους επικοινωνιών από την ΕΥΠ, όπως και των κινητών τους τηλεφώνων. Το πιο τραγελαφικό είναι πως τους τελευταίους μήνες οι δυο Πακιστανοί πίεζαν τον… καθοδηγητή τους από το Ιράν να τους βάλει χρήματα.

Οι ρόλοι

Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Δεν τους πίεζε ο στρατολόγος για να κάνουν το τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά οι Πακιστανοί για να τους βάλει χρήματα! Γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τους στόχος: να βγάλουν λεφτά σκοτώνοντας!

Να σημειωθεί ότι στις απολογίες τους στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής αρνούνται την εμπλοκή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα και παραδέχονται μόνο πως ήθελαν να κερδίσουν χρήματα από τον συμπατριώτη τους στο Ιράν και στη συνέχεια θα εξαφανίζονταν!

Ο 29χρονος Χουσείν

Παρά τις όποιες διαψεύσεις από τις ελληνικές Αρχές, ακόμη και διά στόματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τον κύριο Θεοδωρικάκο να δηλώνει χθες πως δεν φαίνεται να υπάρχει συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο, οι πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως υπάρχει και made in Greece εμπλοκή, που σχετίζεται με την εύρεση των εβραϊκών στόχων για λογαριασμό του εγκεφάλου στο Ιράν, με το εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή να είναι ανάμεσα στους στόχους. Το ερώτημα είναι σε ποιο σημείο της υπόθεσης μπορεί να έχουν χαθεί (ή όχι;) τα ίχνη του, ειδικά μετά τη σύλληψη των δυο Πακιστανών, με ορίζοντα και την 5η Απριλίου, ημερομηνία έναρξης του εβραϊκού Πάσχα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπαγόταν για ενδεχόμενο χτύπημα, έστω και βομβιστικό!

Οι διάλογοι με τον καθοδηγητή

Δεκάδες θύματα ήθελε να προκαλέσει ο 27χρονος Πακιστανός Χαϊντέρ προκειμένου να λάβει περισσότερα χρήματα, καθώς ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης του είχε υποσχεθεί 16.000 ευρώ ανά Ισραηλινό που θα σκοτωνόταν στην επίθεση στο εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Ο 30χρονος καθοδηγητής, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ισραηλινή Μοσάντ για την οργάνωση ανάλογων τρομοκρατικών επιθέσεων, αρχικά είχε ζητήσει να γίνει το χτύπημα στο εστιατόριο με όπλα, αλλά επειδή οι Πακιστανοί δεν διέθεταν, τους αντιπρότεινε να προκαλέσουν εκατόμβη νεκρών με φιάλες υγραερίου.

Είναι χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα από τις επικοινωνίες που είχε με τον 27χρονο Χαϊντέρ, που συνελήφθη στη Ζάκυνθο, βασικός του συνομιλητής για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα.

ΧΑΪΝΤΕΡ: Εχω έναν φίλο σε άλλο νησί, που έχει όπλα και πιστόλια.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς.

ΧΑΪΝΤΕΡ: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με «βγάλουν» και πώς θα τα μεταφέρω;

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Πάρε 2-3, τότε, και να μπείτε στην κουζίνα, να ανοίξετε τις φιάλες και να βάλετε φωτιά. Στείλε έναν πρώτα να κάνει κατόπτευση, να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες και να μου τις στείλεις. Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα, όταν βρείτε ευκαιρία.

ΧΑΪΝΤΕΡ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω σε χώρο σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Να γίνει δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις;

ΧΑΪΝΤΕΡ: Θα γίνει. Σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Ο,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται καθαρά στο βίντεο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για μυστηριώδεις θανάτους 15 παιδιών – Στο μικροσκόπιο καρδιοχειρουργός «Μεσσίας»

Έρευνα που αφορά στους μυστηριώδεις θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας διεξάγει...

Το απόγευμα της Κυριακής το ύστατο χαίρε στον Χρήστο που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη...

Το νήμα της ζωής του Χρήστου Τσουκαλά έμενε να κοπεί σήμερα το πρωί, κατά...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα με θύμα έναν 65χρονο

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ένας 65χρονος στην Πρέβεζα όταν το ΙΧ...

Μοιραία αναρρίχηση για 66χρονο – Έπεσε από ύψος 10 μέτρων και σκοτώθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι ένας 66χρονος αλλοδαπός την ώρα που έκανε αναρρίχηση...

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με μοκέτες στη Λάρισα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου για φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο με μοκέτες...

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός 24χρονος τουρίστας

Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Ζάκυνθο καθώς ένας 24χρονος τουρίστας...

Σεισμός στην Πάτρα – Αισθητός σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 18:50 στην Πάτρα, ενώ...

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Καλύβια Θορικού

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην...

Χαλαζόπτωση στην Πτολεμαΐδα – Πλημμύρισαν οι δρομοι από την σφοδρή καταιγίδα

Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν οι κεντρικοί δρόμοι της Πτολεμαΐδας μετά από ισχυρή καταιγίδα που έπληξε...

Φωτιά στα Καλύβια Θορικού – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην Λεωφόρο Αναβύσσου στα Καλύβια...

Φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Τούμπα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κάτω Τούμπας στη...

Σοκ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρή ηλικιωμένη σε χωράφι!

«Μουδιασμένο» είναι το χωριό του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης από τον ξαφνικό...

Συνελήφθη γυναίκα για κλοπές και συναλλαγές με κλεμμένες κάρτες

Δεν πρόλαβε να χαρεί τις αγορές της μια γυναίκα στην Ημαθία τις οποίες πραγματοποιούσε...

Τρομακτικά γεγονότα στην δικαιοσύνη!

Ένα ζοφερό παρασκήνιο εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην ελληνική δικαιοσύνη. Μία απεχθής κατάσταση για...

Ρουμάνος έβαζε την γυναίκα, τη νύφη και τα ανήλικα εγγόνια του να ζητιανεύουν!

Έναν εφιάλτη ζούσαν τα μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από την Ρουμανία στην Θεσσαλονίκη...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Παράδεισος των κυριών: Η Αμαλία μαθαίνει ποια είναι η πραγματική της μητέρα – Αυτό είναι το τέλος του Χρηστίδη

Η Αμαλία διεκδικεί να μάθει τι είναι αυτό που προσπαθούν να της κρύψουν ο Αγης και η Πολυξένη… Η Πολυξένη ξέροντας όλη την αλήθεια...

Με την άδεια της Κεραμέως προβάλλεται στα σχολεία η ταινία με ερωτικές σκηνές μεταξύ ανήλικων αγοριών

Η ταινία περιλαμβάνεται στο... εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Τα τελευταία λόγια του άντρα της στην Εντατική, ο «θετός» εγγονός της και η φιλία της με γνωστή τραγουδίστρια

Εκατομμυριούχος η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη στη Βαρβάκειο – «Έφαγε» όλη την περιουσία στην κόκα

Από πάμπλουτη οικογένεια η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη από τον σύντροφό της

Διαδικτυακό ξέσπασμα για την «έξωση» Καστανίδη: «Πολιτικός νάνος» ο Ανδρουλάκης «δεν σέβεται την επιλογή των ψηφοφόρων»!

Ενόσω αναμένεται η δήλωση του Χάρη Καστανίδη για την αιφνιδιαστική απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να του «φάει» την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στην οποία...

Σέχτα με yoga και ερωτικά τρίγωνα στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν στις 9 Ιουνίου ένας 49χρονος δάσκαλος yoga, οπαδός του γυμνισμού, και η σύζυγός του, καθώς κατηγορούνται...

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έστειλε δώρο στον Δημήτρη Καμπουράκη!

Με μια... γραβάτα στο χέρι εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καμπουράκης στο κλείσιμο της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στο Open και εξήγησε την… προέλευσή της, μετά το...

NEWSROOM

spot_img