Κολωνός-12χρονη: «Δεν μπορεί ή δεν θέλει το Υπουργείο ΠροΠο να προστατεύσει ένα ανήλικο θύμα κυκλώματος παιδεραστίας;»

«Η κα Μιχαηλίδου είναι συνεργός σε αυτή την επίθεση»

Must Read

Με ανακοίνωσή του του Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 αναφέρεται στην καταγγελία της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό, ότι το ανήλικο θύμα εκπόρνευσης και βιασμού, δέχθηκε άγρια επίθεση!

«Δεν μπορεί ή δεν θέλει το Υπουργείο ΠροΠο να προστατεύσει ένα ανήλικο θύμα κυκλώματος παιδεραστίας;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25, το οποίο στρέφεται και κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία θυμίζουμε ότι είχε αποκαλύψει σε ποιο σχολείο πηγαίνει η 12χρονη μαζί με τον αδελφό της!

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Πριν από λίγους μήνες, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με την κατάσταση της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό που βίωσε τον εφιάλτη συστηματικού βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η Υφυπουργός Εργασίας κα Μιχαηλίδου έπραξε κάτι αδιανόητο: στοχοποίησε την κοπέλα «φωτογραφίζοντας» την και αποκαλύπτοντας σε ποιο σχολείο πηγαίνει μαζί με τον αδερφό της και που βρίσκεται!

Την ώρα δηλαδή που γινόταν μια τιτάνια προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία και ο τόπο διαμονής του παιδιού ώστε να προστατευθεί πάση θυσία η κοπέλα, ήρθε η κα Μιχαηλίδου τον Γενάρη και χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στην ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την ανύπαρκτη στήριξη της Πολιτείας προς τη 12χρονη, έδωσε τα στοιχεία του κοριτσιού.

Η στάση αυτή της Υφυπουργού Εργασίας ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό, το ΜέΡΑ25 είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση της κας Μιχαηλίδου μετά από αυτό το τεράστιο και τραγικό ατόπημα της, κάτι το οποίο βεβαίως δεν έγινε δεκτό από τον κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, οι φόβοι μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και η κοπέλα έπεσε θύμα άγριας επίθεσης. Η κα Μιχαηλίδου είναι συνεργός σε αυτή την επίθεση, καθώς η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να προστατεύει τα θύματα, πολύ περισσότερο τα ανήλικα, αντί να τα εκθέτει σε περαιτέρω ανυπολόγιστους κινδύνους από αυτούς που αποδεικνύονται ανάξιοι των θέσεων ευθύνης τους.

Τεράστιες οι ευθύνες και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που, ενώ γνώριζε τη σοβαρότητα των απειλών που δεχόταν ήδη το παιδί και η οικογένεια, δεν προστάτευσε, ως όφειλε τη 12χρονη.

Πως λέγεται, λοιπόν, το κράτος που διαθέτει χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς για να προστατεύουν τα συμφέροντα του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Λάτση, τα σπίτια πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων, ακόμα και τον Μένιο Φουρθιώτη, αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει ένα ανήλικο κορίτσι που έχει ήδη πέσει θύμα βιασμών και κακοποίησης και που το απειλεί ανοιχτά ένα κύκλωμα μαστροπείας; Μάλλον όχι επιτελικό κ. Μητσοτάκη».

«Μιχαηλίδου και Θεοδωρικάκος έχουν ευθύνες για την επίθεση στη 12χρονη από τον Κολωνό»

Σε παρόμοια γραμμή κινήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Έκανε λόγο για «τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης» και πρόσθεσε εξαπολύοντας επίθεση στη Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Τάκη Θεοδωρικάκο:

«Αναρωτιόμαστε αν η κα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, είναι ακόμα στη θέση της. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε που μένει η 12χρονη. Χθες αυτό το παιδί δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του, από άνθρωπο με κουκούλα και μαχαίρι. Όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ποιο είναι το σήμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση; Πώς θα μιλήσουν τα θύματα κακοποίησης αν η Πολιτεία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί;»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για σαφείς ευθύνες της αστυνομίας και του κ. Θεοδωρικάκου.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αστυνομική προστασία της οικογένειας και του κοριτσιού, δεν είναι ζήτημα αρμοδιότητας. Ούτε είναι ζήτημα αρμοδιότητας ότι η υφυπουργός αποκάλυψε την τοποθεσία που βρίσκεται το παιδί. Είναι προφανές ότι εδώ μιλάμε για κύκλωμα, υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να μιλήσει το παιδί. Και είναι φανερή η αποτυχία της κυβέρνησης να το προστατέψει».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This