Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη – Τα 401 χρόνια έγιναν 12

Καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών και κυκλοφορεί ελεύθερος

Must Read

Οργή στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του καταδικασμένου προπονητή Νίκου Σειραγάκη για σοβαρά εγκλήματα κατά παιδιών, σε μόλις 12,5 χρόνια!

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε, ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη .

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε το εν λόγω βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του. Σε καταφατική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία έγιναν 220 με τη συγχώνευση, ενώ σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώθηκαν σε 25, ενώ με το νέο ποινικό κώδικα μειώθηκαν κι άλλο, στα 21.

Την ίδια ποινή του επέβαλλε και το Εφετείο, αλλά πλέον, 12,5 χρόνια μετά, ο Σειραγάκης κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος, προκαλώντας εκτός από ανατριχίλα και οργή .για το σάπιο ελληνικό σύστημα που επιτρέπει σε τέτοιου είδους τέρατα να κυκλοφορούν ελεύθερα…




Οι όροι της αποφυλάκισής του, σύμφωνα με το Neakriti.gr, είναι οι εξής:

  • να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη,
  • να δίνει το παρόν δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα,
  • να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί,
  • να μην συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και
  • να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών).

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί το 2011 (Δεκέμβριος) και ξανά το 2020.




«Η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Βαγγέλης Μουνδριανάκης, δήλωσε για την αποφυλάκιση Σειραγάκη, ότι «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί».

Και πρόσθεσε: «Η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα», χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την εξέλιξη, τονίζοντας όμως παράλληλα πως «η δικαιοσύνη ως θεσμός εκτέλεσε το καθήκον της».

«Ο Σειραγάκης παρέμενε θρασύτατος και αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια», συμπλήρωσε

Τόσο ο κ. Μουνδριανάκης, όσο και άλλοι συνάδελφοι του, στάθηκαν αφιλοκερδώς στο πλάι των οικογενειών των θυμάτων. Ένας εξ αυτών των δικηγόρων, ο Νίκος Κοτζαμπασάκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ:




«Το μόνο ‘δικαίωμα που θα δίδεται στους παιδοβιαστές, είναι αυτό της επιλογής μεταξύ χημικού και χειρουργικού ευνουχισμού»

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την αποφυλάκιση Σειραγάκη:

«Ο καταδικασμένος σε 401 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό 36 παιδιών Σειραγάκης, αποφυλακίστηκε εκ νέου μετά από 12 χρόνια, αφού είχε παραβιάσει τους όρους της προηγούμενης αποφυλάκισης του, προ διετίας.

Ένα κράτος που καθιστά τα παιδιά μας έρμαια ανθρωπόμορφων τεράτων, είναι ένα εθνοκτόνο κράτος που πρέπει να επανιδρυθεί.

Για τους παιδοβιαστές «επώνυμους» και μη, η πρέπουσα ποινή είναι η ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης.

Με την Ελληνική Λύση, το μόνο «δικαίωμα» που θα δίδεται στους παιδοβιαστές, είναι αυτό της επιλογής μεταξύ χημικού και χειρουργικού ευνουχισμού».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This