Άλκης Καμπανός: Συγκινεί το νέο γκράφιτι σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά της οπαδικής βίας

Must Read

Μια νέα παρέμβαση η οποία περνά ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας θέλησε να κάνει η ομάδα «Δομή Εις το Όνομα του Άλκη».

Συγκεκριμένα, η ομάδα δημιούργησε ένα νέο, υπέροχο γκράφιτι που «στολίζει» την πρόσοψη των κτιρίων του 4ου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, στην Θεσσαλονίκη και δείχνει δύο φίλους να περπατούν αγκαλιασμένοι έχοντας στα χέρια τους μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Το μήνυμα της εικόνας είναι ένα: «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει».

Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας από τους καλλιτέχνες της Urban Act, με την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή της διεύθυνσης των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, συλλόγων και των γονέων.

Δείτε το γκράφιτι:

Η διευθύντρια του σχολείου, Σοφία Ασβεστά, δήλωσε στο grtimes πως ένιωσε έκπληξη όταν την προσέγγισαν τα μέλη της ομάδας για τον Άλκη και της ζήτησαν να δημιουργήσουν την ξεχωριστή τοιχογραφία, στην πρόσοψη του σχολείου.

Η τοιχογραφία κατά την κ. Ασβεστά αποτελεί μια «διαρκή υπενθύμιση ότι μόνο συναισθήματα αγάπης και ομόνοιας μπορούν να προκύψουν μέσα από το φίλαθλο πνεύμα».

Αυτή είναι η δεύτερη δράση που πραγματοποίησε η «Δομή Εις το Όνομα του Άλκη», σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για την δημιουργία ενός γκράφιτι. Είχε προηγηθεί η τοιχογραφία στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δομής «Εις το όνομα του Άλκη», Αλέξανδρο Τσιμπιλή, είπε ότι παρόμοιες δράσεις θα γίνουν στο μέλλον.

«Έχουμε αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα για να δίνουμε στα σχολικά κτίρια τα μηνύματα τα οποία θέλουμε να συντροφεύουν τα παιδιά, μέσα στο πλαίσιο του τρίτου άξονα της δομής, που είναι να αλλάξουμε την οπαδική κουλτούρα και να προωθήσουμε το φίλαθλο πνεύμα».

Δείτε επίσης:

«Είναι λάθος αυτό που λέει» είπε ο σύζυγος του θύματος του τροχαίου – Η πρώτη αντίδραση της Σπυροπούλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This