Ναυάγιο Ζακύνθου: «Οι κυρώσεις για όσους πλησιάσουν φτάνουν και τα 60.000 ευρώ!»

Must Read

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να μείνει κλειστή όλο το καλοκαίρι η φημισμένη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο.

Μετά από σχετική αυτοψία, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή. Η κοινή υπουργική απόφαση αναφέρει πως δεν θα επιτρέπεται η παραμονή στην παραλία, αλλά ούτε και η πρόσβαση από στεριά στην κορυφή της παραλίας.

«Το ναυάγιο έχει μία αρνητική προϊστορία με μεγάλες κατολισθήσεις. Οι κατολισθήσεις δεν είναι αρνητικό φαινόμενο. Από τις μάζες ρέουν στην παραλία κι αυτή τροφοδοτείται με το υλικό, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των μαζών που κατολισθαίνουν και της διάβρωσης που υφίσταται από το κύμα. Εάν δεν υπήρχαν οι κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» δεν θα υπήρχε παραλία», εξήγησε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας.

«Το έχουμε παραχαρακώσει με αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις»

Για το κλείσιμο της παραλίας μίλησε ο δικηγόρος Νίκος Πέττας, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί σύντομα μία λύση για το «Ναυάγιο», καθώς αποτελεί ζήτημα της εθνικής τουριστικής οικονομίας.

«Το «Ναυάγιο» τελικά έχει καταστεί απολύτως ασφαλές γιατί είναι κλειστό! Τώρα δεν μπορούν να το πλησιάσουν ούτε από θαλάσσης ούτε από το πλάτωμα. Αυτή τη στιγμή το έχουμε παραχαρακώσει με αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Οι κυρώσεις για τα καραβάκια εάν παραβιάσουν την κοινή υπουργική απόφαση ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν μέχρι 60.000 ευρώ», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε καταστήσει το Ναυάγιο μουσειακό έκθεμα και δεν αφορά αυτό την τοπική οικονομία. Πρόκειται για υπερτοπικό ζήτημα, σχετίζεται με την εθνική τουριστική οικονομία».

Υπενθυμίζεται, ότι το 2018 στο Ναυάγιο σημειώθηκε κατολίσθηση, από την οποία τραυματίστηκαν εφτά άτομα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 σημειώθηκε ένας μικρός σεισμός και κατέρρευσαν βραχώδεις μάζες στην παραλία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This