Αποκλειστικά στη «Δίκη στο Open»- Λάκης Παπαϊωάννου: «Γιατί η ΑΕΚ υπερτερεί»

Αναλυτικά τι είπε ο επί δεκαετία σκάουτερ της Άρσεναλ στην Ελλάδα

Must Read

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Λάκης Παπαϊωάννου και σχολίασε το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ενώ μίλησε και για τη μάχη για τον τίτλο στις υπόλοιπες αγωνιστικές των πλέι οφ της Super League 1.

Αναλυτικά όσα είπε ο επί δεκαετία σκάουτερ της Άρσεναλ στην Ελλάδα:

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: «Ένας Παναθηναϊκός που ήταν ομάδα, με εξαιρετική άμυνα, αποφασιστικός, ήξερε τι ζητούσε μες στο γήπεδο, είχε τέλεια ατομική και ομαδική τακτική συμπεριφορά με έναν Ολυμπιακό να ψάχνεται. Και δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι με ένα-δύο παίκτες, δηλαδή για μένα στο πρώτο ημίχρονο ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Φορτούνης και από εκεί και πέρα το χάος. Όλοι στέκονται στο λάθος του Παπασταθόπουλου στο πρώτο γκολ. Αυτό ήρθε από την πίεση, πίεσε ψηλά ο Παναθηναϊκός, και πάει να την κάνει με το δεξί την πάσα. Μπορούσε να την κάνει και με το αριστερό ή να την βγάλει πλάγιο. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες μεγάλης αξίας όπως ο Χάμες Ροντρίγκες ο οποίος ήταν σαν να μην υπήρχε χθες. Η επιτυχία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ότι πήρε παίκτες του 6 και του 7 και τους πήγε στο 8,5 και στο 9. Παίρνει δηλαδή το 100%, δεν υπήρχε παίκτης του Παναθηναϊκού που να μην είναι εκπληκτικός. Ιδιαίτερα, στο 70’ που μπήκε ο Μαντσίνι και μου άρεσε απίστευτα, τον έβαλε στα χαφ και έκανε τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα, με φρεσκάδα, με πολλά τρεξίματα, χαιρόσουν να τη βλέπεις. Και ένα μεγάλο όπλο που του έχει δώσει ο Γιοβάνοβιτς είναι η κατοχή της μπάλας. Ο Βενγκέρ έλεγε “όταν έχω την κατοχή της μπάλας δεν κινδυνεύω να φάω γκολ και έχω περισσότερες πιθανότητες να κάνω το γκολ”. Ο Παναθηναϊκός δεν βάζει πολλά γκολ αλλά έχει την κατοχή της μπάλας τον περισσότερο χρόνο και ψάχνει την ευκαιρία. Γι αυτό έχει βάλει πολλά γκολ από το 85’ και μετά, δεν είναι τυχαίο αυτό. Λάθος επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος. Και ο Ολυμπιακός ήταν έξω από το παιχνίδι, μόνο ο Φορτούνης μου άρεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός έκανε μία πάρα πολύ καλή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός πληρώνει τις αλλαγές των προπονητών που οι παίκτες δεν παίζουν μεταξύ τους, μία ο ένας μία ο άλλος. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ μου άρεσε που ο Ανιγκό έβαλε πολλούς επιθετικούς αλλά έκανε λάθος με τον Παναθηναϊκό. Αλλά να τονίσω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, ειδικά για τον Ολυμπιακό επειδή είναι Ολυμπιακός. Γιατί έχει παίκτες όπως ο Μπακαμπού που με τον ΠΑΟΚ έκανε το γκολ στο «γάμα» ενώ ο Παναθηναϊκός δύσκολα κάνει το γκολ».

Για την ΑΕΚ: «Έχω δηλώσει όχι έχει τον πρώτο λόγο. Παίζει κάτι διαφορετικό, πιέζει πάρα πολύ ψηλά, δεν έχουμε δει ποτέ την ΑΕΚ να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο, έχει πολύ καλό ρόστερ. Στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ του πρώτου γύρου που έκανε το λάθος ο Κουλιεράκης κι έβαλε το γκολ η ΑΕΚ, έκανε τάκλιν ο Αραούχο. Είχαμε δει ποτέ παλιά να κάνει τάκλιν ο Αραούχο στην αντίπαλη περιοχή; Έκανε τάκλιν, πίεσε και μπήκε το γκολ». Γιατί θεωρεί ότι η ΑΕΚ υπερτερεί στη μάχη του τίτλου έναντι του Παναθηναϊκού: «Το είχα πει πριν από τα πλέι οφ για την ΑΕΚ. Αλλά για να πω τα πράγματα με το όνομά τους, δεν με έπειθε ο Παναθηναϊκός. Αλλά με τη χθεσινή του εμφάνιση και τη νίκη επί του Άρη στο Χαριλάου με κάνει να πω ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά για να πάρει το πρωτάθλημα μαζί με την ΑΕΚ». Για τον ΠΑΟΚ και τη συνέχεια: «Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ πάει στον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός στον ΠΑΟΚ. Είναι καθοριστικά παιχνίδια. Όμως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει και 2-0 και 3-0 τον Παναθηναϊκό. Είναι ο ΠΑΟΚ. Γι αυτό λέω ότι σε κάθε αγωνιστική αλλάζουν τα δεδομένα. Κι ο ΠΑΟΚ θα παίξει για τον ΠΑΟΚ. Και για τον Γκράντε, τον διαιτητή του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, είναι ότι πέρασε απαρατήρητος, ήταν απίστευτος, είχε άριστη φυσική κατάσταση, «δεν σας βλέπω» στον πειθαρχικό έλεγχο και για μένα πρέπει να είναι τέτοιοι διαιτητές και για τους 6. Γιατί και στο Ολυμπιακός-Βόλος ο ξένος διαιτητής πρέπει να παίζει 50-50, να μην έχει τον φόβο του ισχυρού». Για την προοπτική ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει εκτός Ελλάδας: «Δεν συμφωνώ γιατί εγώ θέλω να πάω να δω την ομάδα μου, δεν μπορώ να πάω στην Κύπρο ή στη Μελβούρνη που έλεγαν. Θέλω ο τελικός να είναι γιορτή, με τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Πότε θα το δούμε αυτό το πράγμα επιτέλους;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This