Ενέδρα θανάτου στα Γιάννενα: «Το ιδιώνυμο είναι μόνο στα χαρτιά»

Όσα αποκαλύφθηκαν στη «Δίκη στο Open»

Must Read

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Δημήτρης Δήμος, συνήγορος του 30χρονου που τραυματίστηκε βαριά και νοσηλεύεται μετά την οπαδική επίθεση στα Γιάννενα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Δήμος:

Για την κατάσταση της υγείας του εντολέα του: «Είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, θα καθορίσουν την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Είναι ευχάριστο ότι η κατάστασή του είναι σταθερή». Για το περιστατικό: «Είδατε το βίντεο. Αν το αναλύσετε, θα δείτε μια μαφιόζικη επίθεση. Τα τρία αυτοκίνητα μπλοκάρουν το τέταρτο όπου ήταν οι τέσσερις άτυχοι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα και με το που κατεβαίνουν αρχίζουν τα βίαια χτυπήματα κατά των φιλάθλων εκείνων. Το στενάχωρο στην όλη υπόθεση είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά είναι Γιαννιώτες, είναι παιδιά που κάποτε κάθε μέρα πίνανε καφέ μαζί οι περισσότεροι και άγνωστο γιατί βρέθηκαν στην κατάσταση αυτή που οι μεν να θέλουν να αφαιρέσουν τη ζωή από τους δε».

Αν θεωρεί ότι οι επιτιθέμενοι ήθελαν να σκοτώσουν: «Αν δείτε τα χτυπήματα, είναι δεδομένο. Τέτοια βία, να χτυπάνε με καδρόνια στα κεφάλια των τεσσάρων ατόμων. Ο ένας δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι». Αν θεωρεί ότι ήταν τυχαία συνάντηση ή ενέδρα μετά από παρακολούθηση: «Δε θεωρώ ότι είναι τυχαία με τρία αυτοκίνητα να ακολουθούν το ένα. Όλοι είναι Γιαννιώτες, τα θύματα ήταν φίλοι του ΠΑΣ και οι επιτιθέμενοι φίλοι του Ολυμπιακού».

Αν υπήρχαν προηγούμενα μεταξύ τους: «Τι προηγούμενο θα μπορούσε να υπάρξει και ποιο θα ήταν αυτό το κίνητρο ούτως ώστε να δημιουργήσει τη θέληση σε κάποιον να αφαιρέσει ζωή. Δηλαδή η διαφορά μας αν είμαστε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα είναι ικανή ούτως ώστε να αφαιρέσει κάποιος τη ζωή κάποιου άλλου; Αυτό είναι τραγικό, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που εξελίσσεται στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη είχαμε τον Άλκη τον Καμπανό, μιλήσατε πριν για πεζογέφυρες, τώρα μιλάμε για τον Δημήτρη τον εντολέα μου, αύριο δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Είναι λυπηρό γιατί οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα έγιναν αγαπητοί σε όλη την Ελλάδα γιατί είχαν το ποδόσφαιρο ως γιορτή. Ανέδειξαν τον ΠΑΣ Γιάννινα και ως κοινωνική εκδήλωση, και όχι μόνο ως ποδοσφαιρική. Όλους όσους έρχονταν εδώ τους δέχονταν με ανοιχτές αγκάλες, δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν γνωρίζω ποια μπορεί να ήταν η αφορμή, αν υπήρχαν προηγούμενα μεταξύ τους αλλά τι προηγούμενο θα μπορούσε να έχει κάποιος, τι αντιπαλότητα είναι αυτή που θα μπορούσε κάποιος να αφαιρέσει ζωή». Αν η επίθεση έγινε λόγω των επεισοδίων στο φετινό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό, ο κ. Δήμος είπε: «Μπορεί και να ήταν αυτή η αφορμή αλλά είναι αυτό ικανό μετά από αρκετό καιρό να οδηγήσει σε αυτήν την επίθεση; Γιατί δεν έγινε την ίδια μέρα, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγινε βδομάδες, μήνες πριν».

Για το ότι οι επίδοξοι δράστες δεν φοβούνται το ενδεχόμενο να πάνε φυλακή: «Θεωρώ ότι ναι μεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, αρκεί να εφαρμόζεται, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει τουλάχιστον σε αυτού του είδους τα αδικήματα η ετυμηγορία των αρμοδίων δικαστηρίων να είναι πιο άμεση. Αν η τιμωρία ήταν πιο άμεση και αυστηρή, θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για άλλα πράγματα. Θεωρώ ότι όλο αυτό δεν είναι θέμα αν θα εφαρμοστεί ένας νόμος ή όχι, είναι θέμα προβλήματος της κοινωνίας μας. Το λέω αυτό γιατί ο κ. Θωμαΐδης αναφέρθηκε πριν για το πώς γίνονται οι τελικοί στο εξωτερικό με τους φιλάθλους των δύο ομάδων δίπλα-δίπλα. Εκεί το ποδόσφαιρο τελειώνει όταν σφυρίζει ο διαιτητής, δεν θα ασχοληθεί κανείς αν ο διαιτητής αδίκησε τον έναν ή τον άλλον. Εδώ, μετά από βδομάδες ή μήνες, καθόμαστε και ασχολούμαστε αν αδικήθηκε μια ομάδα ή όχι. Αυτό θεωρώ ότι δίνει έναυσμα στους οπαδούς. Πιάνονται και προσπαθούν την παραμικρή αφορμή να την αναδείξουν ως μείζον πρόβλημα. Είναι κρίμα όλη αυτή η ένταση μεταξύ νεαρών παιδιών 19 ως 30 που ήταν στο περιστατικό, αυτήν την ενέργεια να μην τη διοχετεύουν κάπου αλλού». Αν το ιδιώνυμο εφαρμόζεται ή είναι μόνο στα χαρτιά: «Εγώ θα πω ότι είναι μόνο στα χαρτιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This