Αυτοί οι εργαζόμενοι δικαιούνται επιστροφή εισφορών για τις περιόδους 2019 – 2020

Πώς υποβάλλονται τα αιτήματα

Must Read

Την επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών περιόδου 2019 – 2020 δικαιούνται έμμισθοι δικηγόροι, μισθωτοί μηχανικοί και υγειονομικοί, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο (65/2021) του e–ΕΦΚΑ και για τον λόγο αυτό τέθηκε σε λειτουργία σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Όλες οι πληροφορίες 

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-Ε.Φ.Κ.Α. (https://www.efka.gov.gr), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί → «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς» με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση Α.Μ.Κ.Α. Επισημαίνεται ότι ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. Οι αιτήσεις θα συσχετίζονται με τα αποτελέσματα, που επήλθαν ή επέρχονται στην ασφάλιση των συγκεκριμένων προσώπων με τη χρήση από τους εργοδότες τους της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» (σχετ. εγκύκλιος e – Ε.Φ.Κ.Α. 65/2021), η λειτουργία της οποίας παρατείνεται μέχρι και 31.12.2023, ώστε σε περιοδική βάση να επιστρέφονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών των ετών 2019 – 2020 που τους αναλογούν, αφού προηγουμένως διενεργηθεί συμψηφισμός των επιστρεφόμενων ποσών με τυχόν βεβαιωμένες οφειλές τους προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This