Απίστευτο: Αγέννητο βρέφος είχε οφειλές στην εφορία 10.000 ευρώ!

Οι γονείς του πέρασαν δια πυρός και σιδήρου για να δικαιωθούν

Must Read

Με μια πρωτοφανή υπόθεση ασχολήθηκε το Ειρηνοδικείου Ρόδου τις τελευταίες μέρες που είχε να κάνει με χρέη στην εφορία τα οποία βεβαιώθηκαν σε βρέφος το οποίο δεν είχε ακόμα έρθει στη ζωή!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την rodiaki.gr, η υπόθεση ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι να ταλαιπωρεί τους γονείς του βρέφους οι οποίοι θέλησαν να κινήσουν τις διαδικασίες για την αποποίηση κληρονομιάς, εξαιτίας της οποίας το παιδί βρέθηκε χρεωμένο καθώς θεωρήθηκε προσωρινός κληρονόμος της γιαγιάς του που απεβίωσε, προτού εκείνο γεννηθεί!

Η υπόθεση

Το περασμένο καλοκαίρι η 36χρονη μητέρα ενημερώθηκε από την εφορία για το χρέος του παιδιού της όταν της κοινοποιήθηκε «ατομική ειδοποίηση καταβολής – υπερημερίας της ΑΑΔΕ με θέμα τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Με το έγγραφο αυτό ενημερώθηκε η 36χρονη ότι από έλεγχο που είχε γίνει στα μέσα Ιουλίου 2022 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν οφειλές της, οι οποίες μάλιστα κατέστησαν ληξιπρόθεσμες. 

Ως αιτιολογία για τις οφειλές είναι το γεγονός ότι η 36χρονη ασκεί γονική μέριμνα στο πεντάχρονο παιδί της το οποίο φέρεται να είναι προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της που πέθανε όταν εκείνο ήταν αγέννητο!

Στην ίδια ειδοποίηση αναφερόταν ότι το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 10.690 ευρώ και από αυτά, το ποσό των 5.793 αποτελεί το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της βασικής οφειλής, ενώ οι 4.898 ευρώ είναι προσαυξήσεις και τόκοι.

Ωστόσο, η λεπτομέρεια είναι ότι η 36χρονη, ο πατέρας της και ο αδελφός της είχαν προχωρήσει σε αποποίηση της κληρονομιάς της μητέρας τους, λίγους μήνες μετά το θάνατό της, το 2017. Τότε η 36χρονη ήταν έγκυος τριών μηνών στο παιδί της.

Ο ρόλος της δικαιοσύνης

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι γονείς μέσω της δικηγόρου τους, προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Ρόδου καταθέτοντας εκπρόθεσμη αίτηση, προκειμένου να τους παρασχεθεί η άδεια να αποποιηθούν στο όνομα και για λογαριασμό του ανηλίκου πια τέκνου τους την κληρονομιά της γιαγιάς του.

Το δικαστήριο τους δικαίωσε και αποδέχθηκε τον ισχυρισμό των γονέων ότι τελούσαν σε πλάνη, διότι κατά το χρόνο θανάτου της γιαγιάς, το ανήλικο τέκνο δεν είχε ακόμα γεννηθεί αλλά η μητέρα του βρισκόταν στον τρίτο μήνα της κύησης.

Έτσι πλέον επιτρέπεται στους γονείς του παιδιού να κινήσουν όλες τις διαδικασίες ώστε να πάψει να υφίσταται το συγκεκριμένο χρέος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This