Τρίτη 11/5/2021

Η απόδραση του θηλυκού «Ροζ Πάνθηρα» από τον Κορυδαλλό θα γίνει… ντοκιμαντέρ στη Σερβία!

Το ενδιαφέρον της σερβικής τηλεόρασης κέντρισε η μυθιστορηματική ζωή της Ολιβέρα Τσίρκοβιτς, μέλους της «θρυλικής» σπείρας των «Ροζ Πανθήρων» που ρήμαζε διακεκριμένα κοσμηματοπωλεία. Η ξανθιά καλλονή, που τον Ιούλιο του 2012 δραπέτευσε από τις Φυλακές Κορυδαλλού, θα αποτελεί το θέμα ενός ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η γειτονική χώρα.
Για τον λόγο αυτόν πριν από λίγες ημέρες Σέρβοι δημοσιογράφοι ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να συνομιλήσουν με ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά της τα χρόνια που μπαινόβγαινε στις φυλακές.

Η πάλαι ποτέ επιτυχημένη μπασκετμπολίστρια βρέθηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’90 και έπειτα από κάποια χρόνια «μπλέχτηκε» στην διαβόητη συμμορία. Η ίδια δεν συμμετείχε στις εισβολές στα κοσμηματοπωλεία αλλά λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης παρίστανε την πλούσια ενδιαφερόμενη πελάτισσα, πείθοντας τους υπαλλήλους να της δείχνουν τις ακριβές συλλογές τους. Εκείνη, στο μεταξύ, έβρισκε χρόνο και τσέκαρε πού βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας και τα λοιπά συστήματα ελέγχου και εν συνεχεία ενημέρωνε τους συνεργούς της για το πώς θα χτυπήσουν τα μαγαζιά.

Έπειτα από μία δεκαετία δράσης στους «Ροζ Πάνθηρες» συνελήφθη και από την πρώτη στιγμή του εγκλεισμού της άρχισε να σχεδιάζει την απόδρασή της. Έχοντας κερδίσει τη συμπάθεια μιας υπαλλήλου των φυλακών, κατάφερε να την ξεγελάσει και εν τέλει να πηδήξει από τα συρματοπλέγματα του Κορυδαλλού και να γίνει καπνός.
Τρεις μήνες μετά την απόδραση ακολούθησε τον γνώριμο δρόμο της συμμετέχοντας σε νέα ληστεία κοσμηματοπωλείου, με αποτέλεσμα να πέσει ξανά στα χέρια της Αστυνομίας. Στις ελληνικές φυλακές έμεινε πέντε χρόνια ζωγραφίζοντας και γράφοντας βιβλία για τη ζωή της που έχουν ήδη γίνει ανάρπαστα στην πατρίδα της τη Σερβία , όπου γύρισε και ζει μετά την αποφυλάκισή της το 2017.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ