Τι κάνει τις τρίχες να γκριζάρουν

Must Read

Σύντομα κανείς δεν θα κινδυνεύει να τον αποκαλέσουν «βαψομαλλιά», μόνο και μόνο επειδή, παρά την ηλικία του, επέλεξε να διατηρήσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών του με τη βοήθεια του κομμωτή, καθώς ερευνητές στις ΗΠΑ άνοιξαν τον δρόμο για τη δημιουργία «θεραπείας» για τα γκρίζα μαλλιά.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Οπως αποκαλύπτουν στην έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Nature» οι ερευνητές του New York University Grossman School of Medicine, με επικεφαλής τον Qi Sun, ανακάλυψαν τον βιολογικό μηχανισμό που κάνει τις τρίχες να γκριζάρουν όσο μεγαλώνει κανείς.

Τώρα ερευνούν τρόπο για να αντιστρέψουν τη διαδικασία και να παραμένουν τα μαλλιά στο χρώμα που έχουν όταν κανείς είναι νέος. Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι στη ρίζα της τρίχας υπάρχουν κάποια βλαστοκύτταρα, τα οποία όταν αναπτύσσεται η τρίχα αλλάζουν θέση.

Στο νέο σημείο δέχονται καταιγισμό από συγκεκριμένες πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να μετατραπούν στα κύτταρα που παράγουν τις χρωστικές ουσίες για το χρώμα της τρίχας. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν περνούν τα χρόνια, τα βλαστοκύτταρα αυτά «παγιδεύονται» στην αρχική τους θέση.

Ετσι δεν φτάνουν ποτέ στο σημείο όπου υπάρχουν οι πρωτεΐνες για να τα μετατρέψουν σε παραγωγούς χρώματος, με συνέπεια τα μαλλιά να γκριζάρουν. Τώρα οι ερευνητές αναζητούν τρόπο για να αυξήσουν την κινητικότητα των βλαστοκυττάρων στις τρίχες των μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων. Ετσι θα απεγκλωβιστούν από το σημείο όπου παγιδεύτηκαν και στο τέλος θα ξεκινήσουν την παραγωγή χρωστικών ουσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This