Ρομά χάκερς: Οι απάτες δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε Πάτρα και Ηλεία

Must Read

Δεκάδες ήταν τα άτομα στην Πάτρα και την Ηλεία που είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν οι Ρομά χάκερς που είχαν δημιουργήσει ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία έχοντας καταφέρει να αποσπάσουν από ανυποψίαστους πολίτες περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», οι χάκερς είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους στον Πύργο Ηλείας, στην Πάτρα και άλλες περιοχές της Αχαΐας. 

Η επικοινωνία που είχαν με τα θύματά τους  και χρησιμοποιούσαν το όνομα «Παπαδόπουλος».

Μεταξύ των κατηγορουμένων φέρεται να είναι και μια γυναίκα από την Ηλεία, η οποία είχε ενδιάμεσο ρόλο, αφού χρησιμοποιούσαν τον λογαριασμό της για να μην δίνουν στόχο!

Οι απάτες στην Ηλεία…

Ένα από τα θύματα των χάκερς που είχαν στα…τσαντίρια τους στο Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα εξελιγμένους υπολογιστές ώστε να κάνουν τις απάτες τους είναι μια λογίστρια μεγάλης εταιρείας με έδρα τον Πύργο.

Οι δράστες επικοινώνησαν με τη λογίστρια από το επιχειρησιακό τους κέντρο στο Ζευγολατιό, προσποιούμενοι ότι ήθελαν να εξοφλήσουν ένα ποσό προς την εταιρεία.

Αφού «ψάρεψαν» τα στοιχεία της εταιρείας, έστειλαν email με link που οδήγησε τη γυναίκα στο ψεύτικο τραπεζικό περιβάλλον, το οποίο έμοιαζε πολύ με αυτό της τράπεζας που χρησιμοποιούσε η εταιρεία. Έτσι κατάφεραν και της απέσπασαν 7.860 ευρώ στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, τα οποία οι δράστες μετέφεραν σε 10 εμβάσματα σε άλλους λογαριασμούς. 

Τον περασμένο Ιανουάριο χρησιμοποιώντας το ίδιο περίπου κόλπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν και εκδοτική εταιρεία στον Πύργο Ηλείας, καθώς απέσπασαν 2.710 ευρώ, προσποιούμενοι ότι θα κατατεθούν χρήματα στο λογαριασμό της.

…και στην Πάτρα

«Φτερά» έκαναν από τον λογαριασμό ενός Πατρινού 23. 600 ευρώ τα οποία άρπαξαν οι επιτήδειοι κάνοντας τρεις μεταφορές από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε άλλους λογαριασμούς και αμέσως μετά έκαναν τις αναλήψεις από ΑΤΜ στο Μενίδι.

Στις 8 Μαρτίου απέσπασαν το ποσό των 15.593 ευρώ από πολίτη κάνοντας πέντε μεταφορές από το λογαριασμό του και στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 οι δράστες στοχοποίησαν μια γυναίκα στην Πάτρα από την οποία απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.

Δείτε επίσης:

Ρομά χάκερς άρπαξαν 2 εκατομμύρια ευρώ με κομπιούτερ στα… τσαντίρια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This