Ανακουφισμένοι οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν – «Δεν θα επιστρέψουμε σύντομα»

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, λένε

Must Read

Σε ελληνικό έδαφος πάτησαν στις 10.30 σήμερα το πρωί 13 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από την κόλαση και την ένταση στο Σουδάν που αυξάνεται λόγω της εμφύλιας σύρραξης που επικρατεί στη χώρα. Ανάμεσα τους ήταν και ένας τραυματίας.

Οι Έλληνες καθώς και 4 σύζυγοι που είναι υπήκοοι άλλων χωρών έφτασαν από το Τζιμπουτί που βρισκόταν το C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας από χθες για να τους μεταφέρει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι πήγαν σε συγγενικά σπίτια και άλλοι στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων

«Πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο Σουδάν ο ομογενής Χρήστος Δέδες και τόνισε πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν εκεί άμεσα.

Ο κ. Δέδες ευχαρίστησε την Πολεμική Αεροπορία ενώ ο ίδιος θεωρεί πως ήταν θέμα τύχης που κατάφεραν να φύγουν.

Περιγράφοντας το πολεμικό σκηνικό, είπε ότι ξεκίνησε ξαφνικά το πρωινό της 15ης Απριλίου. Και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν πολύ ισχυρά όπλα. Σημείωσε επίσης πως κάποιοι βρίσκονταν μέσα σε ξενοδοχείο, που και αυτό δέχτηκε πυρά και πως γενικά έπεφταν πολλές αδέσποτες σφαίρες.

Ο Φαντύ, πατέρας 4 παιδιών,δήλωσε πως πολύ δύσκολα κατάφεραν να βγουν από τη χώρα.

«Ευχαριστώ τις ελληνικές δυνάμεις, τον στρατό, την γαλλική πρεσβεία που μας έβγαλαν από το Χαρτούμ. Κινδυνεύσαμε πολύ, βγήκαμε με το αυτοκίνητο, ήταν πολύ δύσκολα. Έχω 3 παιδιά, βγήκαμε πάρα πολύ δύσκολα, ευτυχώς η γαλλική πρεσβεία ηταν κοντά στο σπίτι μας.

Η ελληνική κοινότητα εκεί μας είπε να πάμε στην γαλλική πρεσβεία. 4 μέρες κράτησε ο απεγκλωβισμος μας. Από την δεύτερη μέρα του πολέμου καταλάβαμε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί έπεσε ενας πύραυλος κοντά στο σπίτι μας».

Μέχρι στιγμής, από την Κυριακή, μέχρι σήμερα έχουν απεγκλωβιστεί από το Σουδάν 35 Έλληνες. 

Δείτε βίντεο:









Δείτε επίσης:

Ξέφυγαν από την κόλαση του Σουδάν 13 Έλληνες – Έφτασαν στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This