Κρήτη: 30χρονος Ρομά έβαλε τα κλάματα, μόλις τού ανακοινώθηκε ποινή φυλάκισης

Ο κατηγορούμενος απείλησε μα μαχαίρι διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο

Must Read

Η απόφασή του να απειλήσει με μαχαίρι τη διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης, οδήγησε ενώπιον του δικαστηρίου έναν 30χρονο Ρομά, με τις κατηγορίες της απειλής κατά συρροή, εξύβρισης κατά συρροή, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία μαχαιριού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 30χρονος τράβηξε μαχαίρι και εξύβρισε τη γυναίκα χθες το μεσημέρι, με τις εξηγήσεις που έδωσε να μην πείθουν, ως φαίνεται, το Δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο και τού επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών και χρηματική ποινή 200 ημερήσιες μονάδες, προς 5 ευρώ η μονάδα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κατηγορούμενος έβαλε τα κλάματα μόλις άκουσε την απόφαση του Αυτόφωρου, παρά το γεγονός ότι η έφεση που υποβλήθηκε από τον δικηγόρο του έχει αναστέλλουσα δύναμη, με την προϋπόθεση, πάντως, ο 30χρονος να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 28 Απριλίου.

«Όταν έχεις έγκλημα από άτομο που ανήκει σε κάποια φυλή, όπως εν προκειμένω οι Ρομά, άλλοτε οι αλλοδαποί, κλπ, είναι πολύ εύκολο κάποιος να γενικεύσει και να αντιμετωπίσει τον δράστη υπό το πρίσμα αυτό. Ευτυχώς, η δικαιοσύνη και εν προκειμένω η σημερινή σύνθεση του Δικαστηρίου, παρέχουν τα εχέγγυα μιας δίκαιης δίκης όπου τα πράγματα και οι πράξεις τοποθετούνται στην σωστή τους βάση. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε και σήμερα, καθότι με τον νέο ποινικό κώδικα δεν θα ήταν έκπληξη, όπως ήταν η κατηγορία, να φυλακιστεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν παύει να είναι δυσάρεστο και καταδικαστέο να συμβαίνουν περιστατικά έντασης στα σχολεία, ιδίως όταν φοιτούν σε αυτά μικροί μαθητές», ανέφερε σχετικά ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιώργος Λιονάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This