Πρώην δήμαρχος Μυκόνου για αυθαιρεσίες: «Υπάρχουν ανεξέλεγκτα οικονομικά συμφέροντα στο νησί

Ο πρώην τοπικός άρχοντας σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί και τι θα έπρεπε να γίνει

Must Read

Στις οικοδομικές αυθαιρεσίες που «οργιάζουν» στην Μύκονο και τι θα έπρεπε να γίνει για να μην διασύρεται το νησί αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος και πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Βελώνης. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού που οδήγησε στην έρευνα για τα αυθαίρετα τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια εισέβαλαν στη Μύκονο ανεξέλεγκτα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα, εκμεταλλευόμενα την υπεραξία των επενδύσεων.

«Αυτά έδρασαν ανεξέλεγκτα. Εννοώ κυρίως παραλιακά καταστήματα που άλλα καταπάτησαν αιγιαλό» πρόσθεσε ο κ. Βερώνης.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε χώρους που προστατεύονται από ειδικά προεδρικά διατάγματα που καθορίζουν αυστηρούς όρους δόμησης.

«Όταν αυτά έχουν άδεια λειτουργίας και δεν την έχει πάρει πίσω η σημερινή δημοτική αρχή, καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν προβλήματα. Ένα νησί όπως η Μύκονος θα πρέπει να προστατεύεται διά παντός«, είπε με νόημα ο πρώην τοπικός άρχοντας.

Ο κ. Βελώνης ήταν δήμαρχος για 18 ολόκληρα χρόνια, από το 1991 έως το 2009 και, όπως είπε, ουδέποτε έγινε δέκτης πιέσεων για να κάνει τα στραβά μάτια σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Το 2010 οι πολεοδομίες δόθηκαν στους δήμους. Το 2017 η πολεοδομία Μυκόνου δόθηκε στη Σύρο που έχει άλλα τόσα νησιά.

«Ένα νησί που πρωτοστατεί στον ελληνικό τουρισμό και διαχρονικά προστατεύεται από ειδικά προεδρικά διατάγματα πρέπει ταυτόχρονα να προστατεύεται και από υπηρεσίες που λειτουργούν διαχρονικά, πολεοδομία και αστυνομία» υποστήριξε ο κ. Βελώνης.

Όμως, η αστυνομία του νησιού συχνά δεν έχει προσωπικό για να «κυνηγήσει» τις παρανομίες και η Πολεοδομία ανοίγει και κλείνει.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τον ίδιο. 

«Όταν βλέπεις ότι η πολεοδομία σου δεν πηγαίνει καλά, αλλάζεις τον προϊστάμενο. Πηγαίνεις στο κράτος και ζητάς προστασία να σου στείλει προσωπικό. Δεν το αφήνεις να εξελίσσεται ένα θέμα, να φτάνει εκεί που φτάνει και σήμερα να λέμε αν γίνονται ή δεν γίνονται αυθαίρετα.

Αδράνησε. Σε αυτά τα πράγματα είσαι από πάνω και τα κυνηγάς. Δεν μπορεί κάθε φορά να φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση».

Για τον κ. Βελώνη στην Μύκονο έχει χαθεί το μέτρο και η ισορροπία και έκανε αναφορά στις υπερβολικά υψηλές τιμές στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια την ώρα που τα υπάρχει πρόβλημα με τα λύματα.

Τέλος, είπε πως παντού υπάρχουν αυθαίρετα και δεν είναι «μυκονιάτικο» προνόμιο.

«Υπήρχαν και υπάρχουν αυθαίρετα και, δυστυχώς, η πρόβλεψή μου είναι ότι θα συνεχίσουν να γίνονται. Και τότε γινόντουσαν αλλά ήταν κρατική η πολεοδομία» δήλωσε.

 



Δείτε επίσης:

«Όργιο» αυθαιρεσιών στη Μύκονο: Δύο νέες συλλήψεις για παράνομες εργασίες

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This