Πέρασαν 2 χρόνια από τη δολοφονία Καραϊβάζ για να ανακοινώσουν συλλήψεις – Ποια είναι τα νέα στοιχεία;

Οι αστυνομικοί είχαν στείλει προ καιρού τη δικογραφία για τους 2 μαφιόζους στον εισαγγελέα

Must Read

Δύο ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, για να ανακοινωθούν συλλήψεις για την υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινότητα. Δυο χρόνια «πιέσεων» και ανακοινώσεων από δημοσιογραφικούς οργανισμούς και σωματεία, αλλά και μια έκθεση-κόλαφος από το State Department, για να φτάσουμε στο σήμερα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Τα δύο αδέρφια που ήταν γνωστοί στις αρχές

Όπως ανακοινώθηκε, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, συνελήφθησαν δύο αδέρφια 40 και 48 ετών με καταγωγή από την Μάνη. Οι δύο άνδρες ήταν γνωστοί στις αρχές και οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν συλλέξει αρκετά στοιχεία, τα οποία είχαν συμπεριλάβει στη δικογραφία που υπέβαλαν προ καιρού στον εισαγγελέα, ωστόσο εκείνος είχε κρίνει ότι δεν είναι αρκετά για να προχωρήσει στη δίωξη τους




Τα δύο αδέρφια ήταν γνώριμοι των αρχών, καθώς ήταν σεσημασμένοι για ληστείες και εκβιασμούς, ενώ παλαιότερα συμμετείχαν στη συμμορία του «Καράφλα» και έπειτα έγιναν μέλη στη συμμορία του «Θαμνάκια».

Τα στοιχεία από τα βίντεο

Στα βίντεο που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από την περιοχή αλλά και από τις κάμερες κοντά στον σταθμό του Star όπου εργαζόταν ο δημοσιογράφος, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες με τη μηχανή αλλά και ένα βανάκι τον παρακολουθούσαν τις δυο προηγούμενες μέρες. Μάλιστα, το βαν εντοπίστηκε και σε πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας την ημέρα της εκτέλεσης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το βαν αυτό ανήκε στο ένα από τα δύο αδέρφια.

καραιβαζ

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος τους στο έγκλημα και δεν είναι γνωστό αν ήταν οι επιβάτες της μηχανής που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο. Σύμφωνα με το news247, για τον έναν από τους δύο εκδόθηκε παράλληλα και ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι, τον Δεκέμβριο του 2021. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των δύο αδερφών εκπέμπουν στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Καραϊβάζ, όπου τα απενεργοποιήσαν λίγο πριν το έγκλημα.




Το ενδιαφέρον των αρχών είχε στραφεί από την πρώτη στιγμή σε αυτά τα δύο πρόσωπα, ενώ παράλληλα φέρεται να είχε διαπιστωθεί μετά από έρευνα ότι μια φίλη ενός εκ των δύο αδερφών είχε νοικιάσει τη μηχανή των εκτελεστών.

Είχαν στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα αλλά δεν άσκησε δίωξη

Επίσης, πρόκειται για στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί εδώ και καιρό από τους αστυνομικούς που έστειλαν τη δικογραφία στον εισαγγελέα ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη, ωστόσο εκείνος έκρινε ότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία στοιχεία και δεν προχώρησε στην άσκησή της.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την ανακοίνωση, δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι αν όντως προέκυψαν νέα στοιχεία για τους δύο σεσημασμένους που είχαν μπει στο «στόχαστρο» των αρχών από την πρώτη στιγμή, ή αν πρόκειται για μια… προεκλογική αναθέρμανση της υπόθεσης, όπως με την Marfin και τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου είχα παρουσιαστεί ως εξέλιξη στην υπόθεση ένα απλό cd που ταχυδρομήθηκε από τους ίδιους (όπως αποκάλυψε το Documento) ώστε να φαίνεται ότι η υπόθεση «προχωράει».

Η ατάκα Θεοδωρικάκου για τις έρευνες που ξαφνικά… επιταχύνθηκαν

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκαλεί εντύπωση η φράση του Θεοδωρικάκου στην ανακοίνωσή του ότι «οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα». Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ότι τους προηγούμενες μήνες κινούνταν με… πιο αργούς ρυθμούς;

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This