Γιώργος Καραϊβάζ: Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

«Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΥΠΡΟΠΟ

Must Read

Όσο πλησιάζουμε στις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει διαρκώς ότι… άσσους τής έχουν απομείνει κρυμμένοι στο μανίκι της, στη απεγνωσμένη προσπάθειά της να ανατρέψει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως η ελληνική αστυνομία προχώρησε σήμερα, δύο ολόκληρα χρόνια, δηλαδή, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση, οι οποίες, εντελώς βολικά, «έτυχε» να γίνουν μέσα στην προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει εκτεθεί ποικιλοτρόπως για τους χειρισμούς του στο θέμα της εκτεταμένης διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., έσπευσε να… εκμεταλλευτεί αναλόγως την είδηση.

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σεσημασμένοι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ύποπτοι είναι δύο αδελφούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν στο Νέο Βουτζά και τη Νίκαια, ενώ για τον έναν εκ των δύο έχουν προκύψει στοιχεία για εμπλοκή του και στην υπόθεση δολοφονίας του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, το Δεκέμβριο του 2021, στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με το  ίδιο ρεπορτάζ, ο Τ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και την σύζυγο του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο αδικοχαμένος αστυνομικός συντάκτης είχε μόλις επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργαζόταν, και με το που πάρκαρε το αυτοκίνητο του, δίπλα από ένα μικρό πάρκο, τον πλησίασε το δίκυκλο των πληρωμένων εκτελεστών, με τον έναν εκ των δύο να τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, με όπλο που είχε σιγαστήρα.

Κατόπιν, οι δύο εκτελεστές επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό βαν, το οποίο φέρεται να ανήκει στην εταιρία καθαρισμού που διατηρούν τα δύο αδέλφια, τα οποία συνελήφθησαν σήμερα από τις αρχές.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This