Σοκάρουν τα στοιχεία για τα 4.800 ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών – Τα 1.200 από αυτά αγνοούνται!

Must Read

Τραγικά είναι τα στοιχεία για τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, καθώς υπολογίζονται πως μέσα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4.800 στο σύνολό τους, εκ των οποίων 1.200 έχουν διαφύγει από τις δομές φιλοξενίας και αγνοούνται.

Αυτός ο τεράστιος αριθμός ασυνόδευτων παιδιών τα τελευταία χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί πως τα παιδιά αυτά ήταν το 2017 2.500 και τώρα, έπειτα από δύο χρόνια, είναι σχεδόν διπλάσια. Αυτό, όμως, που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι το γεγονός πως από αυτά τα παιδιά μόνο το 9% προέρχεται από τη Συρία που ο «πόλεμος» μαίνεται. Αντίθετα, το 33% των παιδιών κατάγεται από το Αφγανιστάν και το 25% από το Πακιστάν, όπου δεν υπάρχουν εχθροπραξίες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για την ανάγκη να περιοριστούν οι διαρροές των παιδιών από τα στρατόπεδα, ενώ δήλωσε πως πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε., για να αυξηθούν οι θέσεις φιλοξενίας, αγνοώντας προφανώς ότι η κοινή γνώμη «βράζει» και πως υπάρχουν περιοχές και πολίτες, που δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, η κυρία Μιχαηλίδου έφτασε στο σημείο να πει ότι οι φωνές αντίδρασης είναι μειοψηφία, όταν τα ελληνικά νησιά «βράζουν».

Διαβάστε επίσης: Άλυτο το μεταναστευτικό: Μεταθέτουν το πρόβλημα στην ενδοχώρα – Μπλόκα στη Χίο, τσεκούρια στον Έβρο (video)

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν ήδη σε εξέλιξη προγράμματα που υλοποιούνται, όπως είναι η δημιουργία άλλων 2.000 θέσεων φιλοξενίας με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης.

Επίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές της με τους δήμους για τη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας, κάτι που δείχνει πως δεν αντιλαμβάνονται την αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες καθημερινά πραγματοποιούν διαμαρτυρίες. Οι δήμοι της Κρήτης, σύμφωνα με την υφυπουργό, έχουν ήδη δεσμευτεί για τη δημιουργία 400 θέσεων φιλοξενίας.

Διαβάστε επίσης: Πάνω από 40.000 αφίξεις μεταναστών το τελευταίο τετράμηνο – Τι είπαν Κουμουτσάκος, Θεοδωρικάκος (video)

Επίσης, αναμένεται σύντομα να αξιοποιηθούν ακίνητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να δημιουργηθούν τρεις ειδικοί ξενώνες, ενώ αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση και προβληματισμό είναι το γεγονός πως θα γίνουν και αλλαγές στον νόμο περί αναδοχής παιδιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This