Ελ. Βενιζέλος: Χειροπέδες σε Ισραηλινό – Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία εμπλέκεται ο συλληφθείς, φέρεται ότι είχε ιδρύσει εταιρεία με έδρα το Κίεβο...

Must Read

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης 2/5 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εντοπίστηκε ένας Ισραηλινός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για επενδυτικές απάτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό δελτίου Τύπου της ελληνικής αστυνομίας, ο 44χρονος στον οποίο πέρασαν χειροπέδες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας τoυ αεροδρομίου, ήταν καταζητούμενος από τις ελβετικές Αρχές ως μέλος εγκληματικού δικτύου, το oποίο δραστηριοποιούταν σε διαδικτυακές επενδυτικές απάτες σε βάρος πολιτών κυρίως εντός Ευρώπης.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, οι επιτήδειοι φέρεται να δελέαζαν τους πολίτες με την υπόσχεση απόκτησης μεγάλων κερδών στο πεδίο των εναλλακτικών επενδύσεων. Οι πολίτες αρχικά επένδυαν συνήθως μικροποσά και η εν λόγω επένδυση απέφερε κέρδη. Έπειτα συνέχιζαν τις επενδύσεις συνήθως με μεγαλύτερα ποσά, οι επιστροφές των οποίων δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Το εγκληματικό κύκλωμα φέρεται ότι ίδρυσε εταιρεία με έδρα το Κίεβο, η οποία λειτουργούσε ως κάλυψη σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά που επένδυαν τα θύματα στις πλατφόρμες τους. Αφού επιτυγχάνονταν η συγκάλυψη της προέλευσης των χρημάτων στο ανωτέρω δίκτυο, «ξέπλεναν» τα ποσά με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων.

Σημειώνεται πως ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This