Χάος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω σπασμένου αγωγού – Καθυστέρησαν ακόμα και δίκες!

Must Read

Εικόνα μιας πόλης του τρίτου κόσμου εμφάνισε το πρωί η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η κεντρική οδός 26ης Μαρτίου που βρίσκεται μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο καθώς είχε ξεχυθεί ένας χείμαρρος λυμάτων ο οποίος αρχικά δεν μπορούσε να εξηγηθεί.

Σύμφωνα με το thestival.gr, περίπου στις 9.30 το πεζοδρόμιο στην 26ης Οκτωβρίου απέναντι από τον ΟΤΕ έσπασε μαζί με την σχάρα αποχέτευσης και τα νερά άρχισαν να ξεχειλίζουν. «Ενώ καθόμουν ξαφνικά είδα ένα ποτάμι να έρχεται. Η μυρωδιά ήταν έντονη. Γέμισε βρώμικα νερά παντού. Έσπασε το πεζοδρόμιο λες και έγινε σεισμός και πετάχτηκε το νερό», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς τα αυτοκίνητα διέρχονταν από το σημείο με μεγάλη δυσκολία με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται και να είναι αγανακτισμένοι. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες που είχαν τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους στο σημείο δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα καθώς ήταν αδύνατο να διασχίσουν τον δρόμο. Μάλιστα, προκλήθηκαν καθυστερήσεις ακόμα και σε δίκες καθώς οι δικηγόρποι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα δικαστήρια.

Μέσα σε όλα αυτά, η δυσοσμία που ανέδιδε ο «χείμαρρος» ήταν απερίγραπτη με τους κατοίκους της περιοχής να αναγκάζονται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα για να γλιτώσουν!

Στο σημείο έσπευσε συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης με κλιμάκιο της ΕΥΑΘ.

Όπως διαπίστωσε η ΕΥΑΘ υπήρχε βλάβη σε αγωγό ύδρευσης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διευθυντής του Δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Σπύρος Λαζαρίδης, «η διαρροή οφείλεται σε βλάβη που σημειώθηκε σε αγωγό μεταφοράς του δικτύου ύδρευσης».

«Απομονώσαμε το δίκτυο ύδρευσης και σταματήσαν τα νερά» είπε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο αποχέτευσης».

Ο Διευθυντής του Δικτύου ύδρευσης επισήμανε ότι το γεγονός δεν επηρεάζει καθόλου τους καταναλωτές καθώς δεν υπήρξε διακοπή της υδροδότησης.

«Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία της διεύθυνσης και εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης. Παράλληλα θα εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και θα ενημερωθούν οι πολίτες για το ενδεχόμενο διακοπής στην υδροδότηση, κάτι που από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν θα συμβεί, καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, κατά την επίσκεψη των συνεργείων στο σημείο της βλάβης, ορισμένοι περαστικοί έκαναν λόγο για δυσοσμία στην περιοχή ωστόσο, όπως είπε, «τα συνεργεία δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο».

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση του δρόμου:

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This