Η ανατριχιαστική κατάθεση ανήλικης που κακοποιήθηκε από ναυτικό – «Μου ζητούσε να κάνω πράγματα και εγώ ντρεπόμουν»

O δράστης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων και για ενδοοικογενειακή βία, με θύμα τη σύζυγο, αλλά και την κόρη του...

Must Read

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση ανήλικου κοριτσιού που έπεσε θύμα των «ορέξεων» ενός ναυτικού, ο οποίος και συνελήφθη κατόπιν σχετικής καταγγελίας, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις και βιασμό σε βάρος της ανήλικης, καθώς και για παιδική πορνογραφία.

«Μου είπε ότι με βρίσκει ελκυστική και θέλει να κάνουμε σχέση», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η 14χρονη, την οποία ο 43χρονος ναυτικός προσέγγισε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Άλλωστε, ως φαίνεται, ο κατηγορούμενος είχε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με θύματα ανήλικα κορίτσια, καθώς, οι αστυνομικοί έχουν βάσιμες υποψίες ότι η 14χρονη που, τελικά, τον κατήγγειλε για βιασμό, δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς», η οποία έχει στα χέρια της την κατάθεση της 14χρονης, το ανήλικο κορίτσι στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στις 22 Απριλίου, είπε τα ακόλουθα: «Στις 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30, ενώ ήμουν εντός της διαδικτυακής εφαρμογής…. είχα μία γνωριμία με έναν κύριο που ονομάζεται Ν.Γ. Σε αυτή την εφαρμογή έχεις τη δυνατότητα να συνομιλείς με αγνώστους με κάμερα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, λοιπόν, ένας εξ αυτών ήταν ο Ν.Γ., ο οποίος κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας μου ανέφερε ότι με βρίσκει ελκυστική και ότι θέλει να αναπτύξουμε περαιτέρω σχέση και συγκεκριμένα ότι θέλει να τα έχουμε. Εκείνη τη στιγμή μου ζήτησε να τον αποδεχθώ και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα το οποίο έκανα και τον ακολούθησα στο Viber, Facebook, Instagram, What’s up, Messenger, TikTok, Snapchat. Από εκείνη την ημέρα και μετά αρχίσαμε να συνομιλούμε σε καθημερινή βάση μέσω των ανωτέρω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερο μέσω Messenger. Κατά τις βίντεο συνομιλίες μου, μου δήλωνε ακατάπαυστα ότι με θέλει ερωτικά και μου έλεγε ότι είμαι… και με παρότρυνε να βγάλω τα ρούχα μου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας του έλεγα ότι ντρέπομαι…».

Ο 43χρονος, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι πρόκειται για ανήλικη, τής ζητούσε άσεμνες πράξεις, την ώρα που ο ίδιος προχωρούσε σε ενέργειες που δεν μπορούν να περιγραφούν δημόσια. «Αυτές τις πράξεις μου ζητούσε να τις κάνω κάθε ημέρα και μου έλεγε παράλληλα τις εξής φράσεις: Μωρό μου σε αγαπάω, σε θέλω για γυναίκα μου, θέλω να σε βλέπω γυμνή, είσαι η αγάπη μου, θέλω να σου κάνω παιδιά, με…, θέλω να κάνουμε σεξ και άλλα πολλά, τα οποία ντρέπομαι να αναφέρω. Η τελευταία βίντεο συνομιλία που είχαμε μέσω της εφαρμογής Messenger ήταν χθες στις 21 Απριλίου και ώρα 11:00 έως 12:00, ενώ εγώ ήμουν στο σπίτι μου και αυτός εντός της καμπίνας του πλοίου όπου εργάζεται και είναι σταθμευμένο στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έκανε συγκεκριμένες πράξεις λέγοντάς μου παράλληλα ότι έχει ορεξούλες, ενώ μου ασκούσε πίεση να γδυθώ, όμως εγώ δεν το έκανα. Εγώ δεν άντεξα άλλο αυτή την κατάσταση που συνέβαινε από τον Οκτώβριο έως σήμερα και αποφάσισα με πολύ προσπάθεια να τον μπλοκάρω από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το έκανα», πρόσθεσε η 14χρονη

Ο 43χρονος ναυτικός δεν έμενε μόνο στις διαδικτυακές επαφές, αλλά ζητούσε από την ανήλικη και να βρεθούν, κάτι που όντως και έγινε, συνολικά τέσσερις φορές. Στην τρίτη τους συνάντηση, εκείνος προχώρησε σε συγκεκριμένη πράξη, με το κορίτσι να αναφέρει σχετικά: «εκείνη τη στιγμή πάγωσα και άρχισα να κλαίω όπως αυτός παρά τις αντιδράσεις μου προχώρησε σε συγκεκριμένη πράξη, ενώ εγώ τρομοκρατημένη του έδωσα σφαλιάρα». Στην τελευταία τους συνάντηση, ο 43χρονος πρότεινε στο κορίτσι να πάνε στο σπίτι του, ενώ, σε όλο το διάστημα της συνομιλίας τους, ζητούσε από την 14χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και, όταν εκείνη αρνιόταν, εκείνος εκνευριζόταν. «Μου έλεγε, σε παρακαλώ, δείξε μου, έλα, θα περάσουμε ωραία. Έλα, θα περάσεις ευχάριστα μαζί μου… Αισθανόμουν ότι αρχίζει να γίνεται κακός, ένιωθα να κινδυνεύω», κατέθεσε η ανήλικη.

Η αντίδραση των γονιών του κοριτσιού

Οι γονείς της 14χρονης άρχισαν να παρατηρούν αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού τους, με το «καμπανάκι» να χτυπά για τη μητέρα όταν, συμπτωματικά, άκουσε την κόρη της να συνομιλεί με κάποιον που από τη φωνή ακουγόταν ενήλικος.

Το κορίτσι, σε ερώτηση της μητέρας, για το ποιος είναι ο συνομιλητής, απάντησε ότι ήταν ένας φίλος της, όμως εκείνη δεν πείστηκε και αποφάσισε, από κοινού με τον σύζυγό της, να το ερευνήσει. Έτσι, ανακάλυψε ένα χαρτάκι με γραμμένους δύο αριθμούς κινητών τηλεφώνων και, καλώντας το 11888, για να μάθει σε ποιον ανήκουν, οδηγήθηκε στον 43χρονο. Το σοκ για τους δύο γονείς ήταν μεγάλο και, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισαν να απευθυνθούν στις αρχές, όπου και έκαναν τη σχετικά καταγγελία.

Ο 43χρονος εντοπίστηκε από τις αρχές στο πλοίο όπου εργάζεται, στο Ηράκλειο της Κρήτης, και συνελήφθη. Οι αστυνομικοί, όμως, δεν άργησαν να ανακαλύψουν ότι είναι παλιός «γνώριμός» τους, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για ομοειδή αδικήματα. Στις 31/07/2020 συνελήφθη κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την ίδια του την κόρη, την οποία χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, αλλά και με μία ζώνη. Τότε, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι εξανάγκαζε την πρώην σύζυγό του, με τη χρήση βίας σε σεξουαλικές πράξεις, οι οποίες αναμεταδίδονταν ζωντανά με κάμερες σε χρήστες ζευγάρια ιστοσελίδων με πορνογραφικό υλικό. Στις 17/02/2022, εξάλλου, είχε συλληφθεί εκ νέου, κατηγορούμενος και πάλι για ενδοοικογενειακή βία.

Ωστόσο, παρά τις εγκληματικές του αυτές πράξεις, εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και, μάλιστα, περηφανευόταν για αυτές και δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να λέει ότι προσέγγιζε ανήλικες. Οπως ανέφερε σχετικά η 14χρονη, «μου είχε πει για μία πρώην του, 16χρονη, ότι την ξυλοκόπησε, επειδή μιλούσε με τον πρώην της και ότι ανέβαζε γυμνές της φωτογραφίες στο Instagram, για να την εκδικηθεί, επειδή μίλαγε με τον πρώην της. Μου τα είχε πει ο ίδιος αυτά. Και του λέω, “πας καλά;” Αυτά εδώ που κάνεις δεν είναι ωραία, ε και, μου κάνει τώρα, είναι παρελθόν, ξέχνα το. Εν τω μεταξύ μου είπε ότι κάθε δεκαπέντε ημέρες πήγαινε στα τμήματα Λειβαδιάς και Νίκαιας επειδή έτρωγε μήνυση από την πρώην και τώρα τον Ιούνιο είχε δικαστήριο, αυτά μου είχε πει…».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This