Τραγωδία στην Άρτα: Θα βαφτίσουν το βρέφος πριν το κηδέψουν – Θερμοπληξία η αιτία θανάτου του

Λυδία - Ελένη θα βαπτιστεί το αδικοχαμένο αγγελούδι - Τι έδειξε η νεκροψία

Must Read

Σοκ και θρήνο στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα που ξεψύχησε κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο όπου το ξέχασε ο πατέρας του.

Το μωρό έμεινε για 8 ώρες δεμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία. Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, το μικρό αγγελούδι δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο όχημα που δεν αεριζόταν, ενώ παράλληλα οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές, με αποτέλεσμα να βρει ασφυκτικό θάνατο.

Η οικογένεια θα κηδέψει το μωρό το Σάββατο στην Άρτα, στην περιοχή Περδικορράχη, ενώ όπως έγινε γνωστό, το γραφείο τελετών κάνει δωρεά τα έξοδα. Προτού κηδέψουν ωστόσο το κοριτσάκι τους, θα πρέπει πρώτα να το βαφτίσουν και η διαδικασία θα γίνει κανονικά, καθώς δεν μπορεί να γίνει αεροβάπτισμα. Το παιδί θα βαφτιστεί Λυδία – Ελένη και θα ακολουθήσει η κηδεία.

Και οι δυο γονείς βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με τη μητέρα να μην μπορεί να διανοηθεί τι έχει συμβεί και τον πατέρα να εύχεται να ήταν εκείνος στη θέση του παιδιού του. Συγγενείς και φίλοι τον περιγράφουν ως έναν στοργικό πατέρα που περνούσε χρόνο με το κοριτσάκι του.




«Να μη ζήσει κανένας αυτή την κατάσταση» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 37χρονος πατέρας στην Άρτα που ξέχασε το μωρό του κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για ώρες, με αποτέλεσμα το 5,5 μηνών κοριτσάκι να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Ο 37χρονος πέρασε από εισαγγελέα και ανακριτή και κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση του βρέφους, ένα αδίκημα για το οποίο μπορεί να του επιβληθεί ποινή ακόμα και δέκα χρόνια φυλάκιση.

Με σκυμμένο το κεφάλι, ο 37χρονος συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς μπήκε στο περιπολικό χωρίς να κάνει δηλώσεις.




Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του Δημήτρης Λαμπράκης, «πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές του ίδιου και της μητέρας». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο πατέρας βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ότι το μόνο που είπε ήταν «να μη ζήσει κανένας αυτό που έζησε» και ότι «θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του».

Νωρίτερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον δρόμο που είχε παρκάρει το όχημά του ο 37χρονος πριν πάει στη δουλειά.

protothema.gr

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα είχε φιμέ τζάμια και κανένας από τους περαστικούς δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο χαροπάλευε το μωρό.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Ο 37χρονος πατέρας του παιδιού φέρεται ότι πήρε το κοριτσάκι περίπου στις 7 το πρωί της περασμένης Τρίτης, για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα. Λίγο μετά τις 14.30 η 27χρονη σύζυγος του επικοινώνησε μαζί του για να μάθει γιατί το παιδί δεν ήταν στο βρεφονηπιακό σταθμό όπου είχε πάει για να το παραλάβει και εκείνος τότε συνειδητοποίησε πως το είχε αφήσει κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν έφτασε πλέον στην Άρτα ήταν αργά. Βρήκε το  5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This