Λάρισα: Καταδικάστηκε πα-τέρας που βίαζε την ανήλικη κόρη του

Must Read

Ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο(ΜΟΕ) Λάρισας, σε έναν 47χρονο Λαρισαίο, που βίαζε επί σειρά ετών την ανήλικη κόρη του!

Το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγει η μητέρα της οικογένειας, όταν εντόπισε τον σύζυγο της να ασελγεί στην μεγαλύτερη κόρη τους σε χωριό των Τρικάλων. Συγκεκριμένα ο άνδρας κατηγορούνταν ότι κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του από το 2014 μέχρι το 2020 ενώ επιχείρησε να κακοποιήσει και την μικρότερη κόρη του.

Η μητέρα κατέθεσε κατά την πρώτη δικάσιμο στις 21 Μαρτίου, ότι τον Φεβρουάριο του 2020 «έπιασε» τον σύζυγο με την κόρη της στο παιδικό δωμάτιο. Ο φόβος για τον σύζυγο ήταν αυτός που την απέτρεψε όπως κατέθεσε από το να καταγγείλει άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία, όμως τον Σεπτέμβριο του 2020 και αφού είχε ζητήσει βοήθεια από συμβουλευτικό κέντρο κακοποιημένων γυναικών, αποφάσισε μαζί με την κόρη της και τον γιό της να καταγγείλουν το περιστατικό στις αρχές.

Ο 47χρονος σήμερα Λαρισαίος κατηγορείται ότι στη Λάρισα και στα Τρίκαλα από τον Οκτώβριο του 2014, έως τον Απρίλιο του 2020 εξανάγκαζε την κόρη του, από την ηλικία των 12 ετών σε «συνουσία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα» και σε γενετήσιες πράξεις ενώ αποπειράθηκε να κακοποιήσει και την μικρότερη κόρη του στο αμάξι.

Η δίκη

Ο 47χρονος καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας σε κάθειρξη 18 ετών. Για τις αποτρόπαιες πράξεις του, κατέθεσε μέσα σε κλίμα έντασης η ενήλικη σήμερα κόρη του στη δεύτερη δικάσιμο στις 31 Μαρτίου η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Στην απολογία του χθες ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένο σχέδιο» από τη πλευρά της γυναίκας του. Σε ερώτηση της προέδρου για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό εις βάρος του, ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν τον ήθελε το «περιβάλλον» της συζύγου του και ανέφερε ότι οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας και κάποιων κληρονομικών διαφορών.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας υπενθύμισε χθες στο ακροατήριο τις καταθέσεις της γυναίκας αλλά και των παιδιών του κατηγορούμενου που μιλούσαν για βίαιη συμπεριφορά απέναντι τους, και στάθηκε στις καταθέσεις των κοριτσιών και ιδιαίτερα της μικρότερης για το επεισόδιο κακοποίησης με τον πατέρα της στη Λάρισα.

Η καταδίκη

Ο εισαγγελέας πρότεινε εν τέλει την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως τονίζοντας ωστόσο ότι η πρόταση του έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από το πρωτόδικο δικαστήριο και ειδικά στο θέμα που αφορά την χρονική τέλεση της πράξης του βιασμού καθώς όπως ανέφερε το δικαστήριο έκανε το «λάθος» να την επεκτείνει μέχρι το 2020.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε, απορρίπτοντας τις ελαφρυντικές περιστάσεις, συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών για τις πράξεις του βιασμού από το 2014 μέχρι το 2016, της αποπλάνησης, της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών και της απόπειρας γενετήσιας πράξης με ανήλικη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This