Δίκη Άλκη: «Δεν τον χτύπησα», λέει ο 10ος κατηγορούμενος – «Χτύπησα τον φίλο του στο κεφάλι», κατέθεσε ο 11ος

Και οι δύο ζήτησαν συγνώμη από τους γονείς του Άλκη

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Με τις απολογίες του 10ου και του 11ου κατηγορουμένου συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης η δίκη για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό.

Σύμφωνα με το thestival.gr, o 22χρονος επέβαινε στο τρίτο αυτοκίνητο (Polo) και ήταν αυτός ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι.

«Πρώτα απ’ όλα έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, βέβαια η συγγνώμη δεν φέρνει πίσω το παλικάρι», ήταν οι πρώτες φράσεις που ξεστόμισε ενώπιον του δικαστηρίου

Ο κατηγορούμενος είπε ότι το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στον σύνδεσμο της Παλαιών Πατρών. Εκεί άκουσε να μιλάνε για το οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο που είχε προηγηθεί.

Στη συνέχεια, τα παιδιά σηκώθηκαν για να πάνε στην Χαριλάου και ο 22χρονο πήγε «αυτοβούλως» όπως τόνισε. «Κατάλαβα ότι θα πάμε να μαλώσουμε, να κυνηγήσουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με το δρεπάνι είπε ότι το βρήκε στον σύνδεσμο και όχι στο αυτοκίνητο, όπως αρχικά είχε πει στην ανακρίτρια.

«Κοίταξα σε μια γωνία που είχε σίδερα. Έψαξα στον σύνδεσμο και βρήκα το δρεπάνι. Ψέματα είπα ότι το βρήκα στο αμάξι. Από τον σύνδεσμο το πήρα. Δεν ισχύει αυτό που είχα πει ανακρίτρια», ανέφερε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σίδερο. Μετά που το είδα κατάλαβα ότι ήταν δρεπάνι».

Όσο για το τι έγινε στο σημείο της επίθεσης είπε ότι το Polo σταμάτησε λίγο πιο μακριά από το σημείο και πως εκείνος ήταν ο πρώτος που κατέβηκε.

Πηγαίνοντας προς τα σκαλάκια όπου εκτυλίχθηκε η φονική επίθεση, είπε πως έβγαλε το δρεπάνι. «Είδα να ξεκινάει η συμπλοκή με το κράνος στα σκαλιά, αυτό το παιδί που είχε το κράνος να προσπαθεί να χτυπήσει δικό μας παιδί», συνέχισε στην απολογία του.

Όπως είπε, στη συνέχεια είδε ένα παιδί να προσπαθεί να πηδήξει τα κάγκελα για να φύγει στη Γαζή. Τότε, όπως είπε, το πλησίασε και το χτύπησε με το δρεπάνι στον γλουτό. «Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω, μου βγήκε ασυναίσθητα», ισχυρίστηκε και τόνισε πως «ήταν λάθος μου, εννοείται».

Ακολούθως, περιέγραψε πως κινήθηκε προς το τοιχάκι. Εκεί δέχθηκε ένα χτύπημα από το κράνος. Στο σημείο είπε πως δεν κατάλαβε κάποιον από τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους και πως θυμάται κάποιον, χωρίς να τον κατονομάζει, να χτυπάει με στειλιάρι.

Έπειτα, όπως είπε, ένιωσε κάτι σαν σπρώξιμο με συνέπεια να του πέσει το δρεπάνι από το χέρι.

«Δεν είδα καθόλου τον Άλκη», ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

«1,5 χρόνο είμαι στη φυλακή και το σκέφτομαι κάθε μέρα. Έχει αλλάξει η ζωή μου, των υπολοίπων κατηγορουμένων και της οικογένειας του Άλκη», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 10ος κατηγορούμενος, επιχείρησε να βρει το δρεπάνι, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Μετά προσπάθησε να βρει το Polo, ωστόσο δεν ήταν στο σημείο που περίμενε να το βρει και το είδε λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν είχα δει αίματα δεν κατάλαβα τι έγινε. Όταν έμαθα εν τελεί τι έγινε δεν το χωρούσε το μυαλό μου. Πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου».

Τόνισε πως «δεν χτύπησα εγώ τον Άλκη».

Κλείνοντας την απολογία του ο 10ς κατηγορούμενος είπε πως προσπαθεί να περάσει στο Πανεπιστήμιο μέσα από τη φυλακή, ζήτησε ξανά συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και αυτές των φίλων του λέγοντας πως «ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη και να ξέρουν οι μητέρες  ότι εγώ τα παιδιά τους δεν τα χτύπησα».



 

Μετανιωμένος ο 11ος κατηγορούμενος

Με μια «συγνώμη» αλλά και τονίζοντας ότι έχει μετανιώσει που βρέθηκε στο περιστατικό ξεκίνησε την απολογία του ο 11ος κατηγορούμενος.

«Δεν το σκέφτηκα ότι θα προκαλέσω κάτι σοβαρό. Ήταν λάθος μου που χτύπησα και ζητάω συγνώμη. Δεν έπρεπε να πάω καθόλου εκεί πέρα», ανέφερε.

Αναφορικά με την επίθεση στα σκαλάκια της πολυκατοικίας στην οδό Γαζή, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως χτύπησε με το στειλιάρι που είχε μόνο τον φίλο του Άλκη δυο τρεις φορές στο κεφάλι.

«Είδα την κίνηση του Α.Β. τον χτύπησα δύο τρεις φορές στο κεφάλι. Μόνο τον Α.Β. Δεν είδα τον Άλκη ποτέ. Ούτε πεσμένο. Χτύπησα τον Α.Β. και γύρισα στο αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Όπως ισχυρίστηκε, το ξύλο που είχε στην επίθεση το πήρε από τον σύνδεσμο και δεν το βρήκε στο αυτοκίνητο όπως αρχικά είχε περιγράψει.

«Την άλλη μέρα το πρωί δεν περιγράφεται αυτό που ένιωσα όταν κατάλαβα τι έγινε», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το ποιος χτύπησε τον Άλκη Καμπανό ανέφερε πως ο ίδιος χτύπησε μόνο τον φίλο του θύματος και πως δεν είδε ποιοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν τα δολοφονικά χτύπημα στον Άλκη, αφού φορούσε και κράνος.

Παράλληλα, αρνήθηκε πως βρέθηκε κοντά στον Άλκη αμφισβητώντας τον ισχυρισμό της Εισαγγελέως πως με βάση τα βίντεο φαίνεται να είναι κοντά στο θύμα.

Κλείνοντας την απολογία του ο 11ος κατηγορούμενος επανέλαβε τη συγγνώμη του προς τις οικογένειες του Άλκη και των φίλων του ενώ δήλωσε ξανά μετανιωμένος για ό,τι έγινε.

Δείτε επίσης:

Δίκη Καμπανού: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου

Δίκη Α. Καμπανού: «Μαχαίρωσα δύο φορές τον φίλο του Άλκη», ομολόγησε ο 9ος κατηγορούμενος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This