Καταγγελία από καρκινοπαθή στην Κάλυμνο: Ο Γολγοθάς που ανεβαίνει για να κάνει εξετάσεις

«Μέχρι να φτάσουμε στον Οκτώβρη θα έχουν περάσει 9 μήνες, ο καρκίνος προχωράει»

Must Read

Ένα ατέρμονο μαρτύριο βιώνει μία γυναίκα από την Κάλυμνο, που διαγνώστηκε με καρκίνο και δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, επειδή δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος!

Συγκεκριμένα, κ. Φανή πρέπει να κάνει μαγνητική εγκέφαλου, ωστόσο, το νοσοκομείο της Καλύμνου όπου μένει, δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, δεν έχει όμως και ούτε το νοσοκομείο της Κω που πάνε οι περισσότεροι προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους. Υπάρχουν μόνο δύο ιδιωτικά κέντρα, τα οποία παίρνει πολύ καιρό για να κλείσει κανείς ραντεβού αλλά είναι και πολύ ακριβά. Ως εκ τούτου, η γυναίκα, μπορεί να παίρνει το προνοιακό επίδομα, ωστόσο, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά τα έξοδα.

«Έχω καρκίνο στο στήθος από τέλος του 2020. Και έχω κάνει και ακτινοχειρουργική στο κεφάλι το 2021. Είμαι τώρα κάθε 3-4 μήνες να κάνω μαγνητική εγκεφάλου και άνω κοιλίας. Η Κάλυμνος δεν έχει μαγνητικό τομογράφο. Πρέπει να πάμε Ρόδο. Παίρνω τηλέφωνο στη Ρόδο αλλά έπρεπε να κάνω τις εξετάσεις μου. Τις τελευταίες εξετάσεις τρις έκανα τον Νοέμβριο του 2022, και έχουν περάσει 6 μήνες αντί να το έχω κάνει στους 4 μήνες», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Παίρνω στη Ρόδο για να κάνω τις εξετάσεις που είναι πιο κοντά, και μου είπαν οι κοπέλες τέλος Αυγούστου. Πήρα τηλέφωνο στην Αθήνα να κλείσω ραντεβού και μου είπε μα κοπέλα, τέλος του Οκτώβρη και θα δούμε. Πείτε μου, ένας καρκινοπαθής ,που ο γιατρός δίνει εντολή κάθε 3-4 μήνες, μπορεί να περάσει ο καιρός μέχρι τον Οκτώβρη; Μέχρι να φτάσουμε στον Οκτώβρη θα έχουν περάσει 9 μήνες. Ο καρκίνος προχωράει. Προεγχειρητικές είναι εξετάσεις μου χειρουργείο δεν έκανα. Έκανα χημειοθεραπείες στο ηράκλειο Κρήτης γιατί είχα τον εγγονό μου εκεί. Από τότε κάνω κάθε 21 μέρες μία ανοσοθεραπεία στο νοσοκομείο της Καλύμνου. Το προσωπικό δίνει μάχη εκεί για να σώσουν τον κόσμο αλλά δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα εκεί και υποδομές. Έχω ασφάλεια της πρόνοιας, παίρνω 313 ευρώ».

«Θέλω κάθε 3 μήνες καρδιογράφημα γιατί έχω υπέρταση»

Η γυναίκα εξηγεί πως για να πάει σε ένα ιδιωτικό κέντρο, για μαγνητική εγκέφαλου πρέπει να δώσει 235, 95 ευρώ και το ίδιο είναι για άνω κοιλίας. «Και σε αυτά δεν έχω υπολογίσει και τα έξοδα πήγαινε – έλα. Θέλω κάθε 3 μήνες καρδιογράφημα γιατί έχω υπέρταση, και παίρνω 2 φάρμακα το πρωί και 3 το βράδυ, και πρέπει να κάνω καρδιογράφημα πάλι σε ιδιώτη γιατί το νοσοκομείο της Καλύμνου δεν έχει καρδιολόγο. Έρχεται κάθε μήνα ένας καρδιολόγος για 10 μέρες και φεύγει», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Θέλω και υπέρηχο κάθε 3 μήνες για το στήθος πάλι σε ιδιώτη γιατί δεν υπάρχουν τέτοια, είναι πολυτέλεια για μας. Κανένας δεν κάνει τίποτα, μόνο έρχονται και παίρνουν τις ψήφους. Ο καρκίνος μαστίζει όλον τον κόσμο. Καλό θα είναι να κάνουν κάτι και για την πρόνοια όχι μόνο για άλλα ταμεία. Θέλω να έχω πρόσβαση για να κάνω τις εξετάσεις μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This