Σύλλογος συγγενών θυμάτων στα Τέμπη: «Όλοι όσοι μηνύσαμε είναι αναλώσιμοι»

Τόνισαν ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται και όλοι να σταθούν στο πλευρό τους

Must Read

Την άποψη τους για τα πολιτικά πρόσωπα σε βάρος των οποίων κατέθεσαν μήνυση για την τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, τονίζοντας πως «είναι αναλώσιμοι».

Η μήνυση κατατέθηκε χθες το απόγευμα από τα μέλη που βρέθηκαν στο γραφείο του εφέτη ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας για περισσότερες από δύο ώρες.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, Χρήστος Κωνσταντινίδης έστειλε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αλλά και σε δικηγόρους να μην «φοβούνται» και να σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου σε αυτή τη προσπάθεια που κάνει για να αναζητηθούν ευθύνες για το δυστύχημα και σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ χωρίς φόβο, χωρίς εμπάθεια αλλά με πολύ πόνο και πολύ πάθος, να δηλώσουμε ότι δεν φοβόμαστε. Όλοι αυτοί που έχουμε μηνύσει είναι αναλώσιμοι. Θα αντικατασταθούνε. Αυτοί που είναι αναντικατάστατοι είναι οι τραυματίες και οι νεκροί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Σωματείου, Γιώργος Ηλιόπουλος τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια του σιδηροδρόμου.

«Είναι απαράδεκτο και αποτελεί ύβρη για τους ανθρώπους που χάθηκαν να θέτουμε εκ νέου σε κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας το επιβατικό κοινό. Δεν μάθανε τίποτα», είπε.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ καθώς και δύο μέλη της επιτροπής μετατάξεων που κατηγορούνται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου του Συλλόγου:

Η μήνυση

Οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση κατά πολιτικών προσώπων όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ παράλληλα η μήνυση κατατέθηκε και σε βάρος εκπροσώπων της ΡΑΣ, της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Τα μέλη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σύμφωνα με το thesstoday.gr και υπέβαλλαν μήνυση κατά των προσώπων που  χαρακτηρίζουν ως «βασικούς υπεύθυνους για το έγκλημα, τους νεκρούς του οποίου ακόμη θρηνεί όλη η Ελλάδα, παρά την επίμονη προσπάθεια μεγάλου τμήματος του πολιτικού συστήματος και του Τύπου να λησμονηθεί».

Συγκεκριμένα, η μήνυση στρέφεται κατά των:

Κυριάκου Μητσοτάκη (πρωθυπουργός), Κώστα Καραμανλή (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Χρήστου Σπίρτζη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Παπαδόπουλου (αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Μεταφορών), Γεωργίου Καραγιάννη (υφυπουργός για θέματα Υποδομών), Νικόλαου Μαυραγάνη (τέως υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Ιωάννη Ξιφαρά (Γ.Γ. Μεταφορών), Μαρίας – Έλλης Γεράρδη (Γ.Γ. Υποδομών), Γεώργιου Γεραπετρίτη (υπουργός Επικράτειας), Ιωάννας Τσιαπαρίκου (πρόεδρος ΡΑΣ), Σπύρου Πατέρα (πρόεδρος ΟΣΕ), Παναγιώτη Τερεζάκη (μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ), Χρήστου Βίνη (Δ/ντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ), Χρήστου Παληού (Μεταβατικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ), Maurizio Capotorto (Δ/ντος Συμβούλου της Hellenic Train), Dario Lo Bosco (πρόεδρος ΔΣ της Hellenic Train).

Μάλιστα η μήνυση στρέφεται επίσης και κατά παντός συνυπευθύνου σε βάθος 15ετίας για τα αδικήματα στα οποία αναφέρουν, αλλά και κάθε υπευθύνου για την προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων που αφορούν τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία τουλάχιστον 57 θανάτων, ακαθόριστου έως σήμερα αριθμού αγνοούμενων και πολλαπλάσιων σοβαρών τραυματισμών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση: «Ιδίως δε των υπαλλήλων που επάνδρωναν τις θέσεις των Σταθμαρχών της κρίσιμης βάρδιας, του Επιθεωρητή του ΟΣΕ και όποιων άλλων υπαλλήλων και στελεχών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, δημοσίων υπηρεσιών και αρχών, υπουργών και εν γένει κυβερνητικών αξιωματούχων, σε βάθος 15ετίας τουλάχιστον, οι πράξεις οι παραλείψεις των οποίων συνδέονται αιτιωδώς με τις χρόνιες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής και ασφάλειας, που προκάλεσαν εκτός από την σκόπιμη διόγκωση του κόστους των έργων (απιστία) διαρκή έκθεση του κοινού σε κίνδυνο απώλειας της ζωής και σε διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με αποτέλεσμα το μαζικό έγκλημα της 28.2.2023 και πολλά άλλα μικρότερης διάστασης στο παρελθόν».

Aπολύτως ακατάλληλος σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας ο Καραμανλής

Επιπλέον χαρακτηρίζουν τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή ως «απολύτως ακατάλληλο σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και οπωσδήποτε για την ιδιότητα του βουλευτή» και υπενθυμίζουν τη δήλωσή του «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή».

Όπως τονίζουν, τον ρόλο του πρωταιτίου τον έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.






Δείτε επίσης:

Ο Γενηδούνιας εκθέτει Μητσοτάκη και Σκέρτσο: «Νοιώθουμε οργή γιατί, όχι μόνο δεν μας ακούγατε, αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια»

Για… τυμβωρυχία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκέρτσος, με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Νέο αίσχος Μητσοτάκη: Κατηγόρησε τους χαροκαμένους συγγενείς ότι «εργαλειοποιούν» την τραγωδία στα Τέμπη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This