Ο Γενηδούνιας εκθέτει Μητσοτάκη και Σκέρτσο: «Νοιώθουμε οργή γιατί, όχι μόνο δεν μας ακούγατε, αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια»

«Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγνώμη. Όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια», τονίζει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ

Must Read

Σάλος προκλήθηκε σήμερα με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «εργαλειοποίησης» της εθνικής τραγωδίας/εγκλήματος των Τεμπών από τους… χαροκαμένους συγγενείς των θυμάτων, καθώς ο πρωθυπουργός, χωρίς ίχνος ντροπής, μίλησε για «αδικαιολόγητες συμπεριφορές», ολοφάνερα ενοχλημένος από τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς κατά πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και κατά του ιδίου.

Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, ήρθε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας πως ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την απεργία που έχουν εξαγγείλει οι μηχανοδηγοί για την Τρίτη 30 Μαΐου και όχι τη μήνυση των συγγενών των θυμάτων. Μάλιστα, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «κοπτοραπτική», για «αναίσχυντη προπαγάνδα» και για «τυμβωρυχία».

Να, όμως, που υπήρξε και αντίλογος στους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, από έναν άμεσα θιγόμενο, που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των Μηχανοδηγών, Κώστα Γενηδούνια, ο οποίος σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζει πως «λένε τα όσα αδιανόητα λένε και μετά τα κάνουν και χειρότερα» και επισημαίνει ότι «οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους (…) Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στην θέση τους. Νοιώθουμε οργή γιατί, όχι μόνο δεν μας ακούγατε, αλλά μας χλευάζατε τέσσερα χρόνια ως πολιτική ηγεσία».

«Λένε τα όσα αδιανόητα λένε & μετά τα κάνουν και χειρότερα. Δεν εννοούσε λέει τους συγγενείς των θυμάτων ο κ . Μητσοτάκης αλλά απευθυνόταν στην απεργία των μηχανοδηγών, όταν έλεγε ότι εργαλειοποίειται η τραγωδία των Τεμπων (έγκλημα είναι, όχι τραγωδία ).

Ας πούμε τα εξής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

1. Οι μηχανοδηγοί προκήρυξαν απεργία για τις 30 Μαΐου , όχι μέσα στις εκλογές, ούτε λίγες μέρες πριν , αλλά 9 μέρες μετά, παροτι ο ΟΣΕ είχε δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για τις 14/5/23 και δεν τις τήρησε!  Δεν προκηρύξαμε απεργία μέσα, πριν ή κοντά στις εκλογές , ΓΙΑΤΙ ξέραμε καλά τι θα έλεγαν όσοι μας κατηγορούσαν ως συντεχνία όταν στέλναμε τα εξώδικα για την ασφαλεια της κυκλοφορίας. Εδώ δεν δέχτηκαν να συναντήσουν την Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία που ήρθε στην Αθήνα αισθανόμενη την ανάγκη να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους για τον σιδηρόδρομο.

2. Κύριε Σκέρτσο , οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους. Μάλλον αυτό το ξεχάσατε στην δήλωση σας. Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στην θέση τους , νοιωθουμε ΟΡΓΗ γιατί όχι μόνο δεν μας ακούγατε αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια ως πολιτική ηγεσία.

Να μην εμπλέκεται λοιπόν τους εργαζόμενους στις δηλώσεις σας & προπάντων ενημερωθείτε για το πότε είναι προγραμματισμένη η απεργία μας και με ποια αιτήματα. Αλήθεια, συμφωνεί η Κυβέρνηση στην αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικουμενα τμήματα του δικτύου; Στα οποία όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης γίνονται έργα και μπορεί να έχουμε μονές γραμμές ;

Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγνώμη. Όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια . Αρκετά !», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κος Γενηδούνιας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This