Επέστρεψε στη Σέριφο ο γιατρός που είχε παραιτηθεί – Η εξήγηση που έδωσε

Οι συνθήκες στο ιατρείο θα είναι λίγο καλύτερες από πριν

Must Read

Μια «πράξη απόγνωσης» χαρακτήρισε ο γιατρός Θανάσης Κοντάρης την παραίτηση που είχε υποβάλλει τον περασμένο μήνα από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου (ΠΠΙ) αφήνοντας αιχμές για την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας.

Σχεδόν ένα μήνα μετά,  ο κ. Κοντάρης επέστρεψε στην θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α’ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου ανακαλώντας την παραίτησή του!

Με την παραίτηση του ο  «γιατρός της Σερίφου» απέστειλε υπόμνημα  στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όπου και παρέθετε 16 «σκληρές» αλήθειες για το σύστημα υγείας της χώρας μας, και ιδίως της νησιωτικής. Το ίδιο περιεχόμενο είχε δημοσιοποιήσει στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook, το οποίο τώρα έχει κλείσει.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο ίδιος δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί. 

«Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», λέει ο κ. Κοντάρης.

Για την κομματικοποίηση στην οποία «υποβλήθηκε» μετά την παραίτηση του σχολίασε:

«Για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς προπαγάνδα, αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά».

Και προσθέτει με νόημα:

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές».

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα. Στο διάστημα που μεσολάβησε διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες  εργασίας. Έτσι τον Ιούλιο, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

Τέλος, δηλώνει πως δεν μετάνιωσε που παραιτήθηκε.

«Γιατί χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Δείτε επίσης:

Η κυβερνητική αδιαφορία για την κατάσταση του ΕΣΥ οδήγησε σε παραίτηση του γιατρό στη Σέριφο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This