Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Τι αλλαγές προβλέπονται στα ωράρια του μετρό

Σε αλλαγές στην συχνότητα και στα ωράρια των δρομολογίων του μετρό πρόκειται να προχωρήσει η ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα με συνέντευξή του νέου διευθύνοντα συμβούλου της στον ΣΚΑΙ, Γιώργου Θωμόπουλου.

Ο κ. Θωμόπουλος επεσήμανε ότι από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησαν δρομολόγια στη Γραμμή 2 του Μετρό, δύο επισκευασμένοι συρμοί.

Έτσι, στη γραμμή κυκλοφορούν πλέον 18 συρμοί, γεγονός που μειώνει το χρόνο αναμονής για τους επιβάτες. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι βελτιώθηκε και θα συνεχίσει να βελτιώνεται η συχνότητα των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής.

Επίσης, θα παραταθεί η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο καθώς και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών ενώ θα αυξηθεί η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι, δρομολογείται η απόκτηση επτά συρμών για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επί ποδός η γραμμή 4

Υπενθυμίζεται πλέον, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της γραμμής 4 του μετρό, με τον προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 1,8 δισ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει το τμήμα Άλσος Βεΐκου-Γουδί μήκους 12,8 χλμ. και σε αυτό εντάσσονται 15 υπόγειοι σταθμοί (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ