Διευθυντής Singular logic: Στις 20.30 τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

Must Read

Λίγες ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες, στις 20.30 αύριο το βράδυ θα ανακοινωθεί το πρώτο αποτέλεσμα για την έκβαση των βουλευτικών εκλογών, το οποίο θα είναι «ασφαλές», σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Singular Logic, Δημήτρη Μπακάκο.

Σχετικά με το πρώτο αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Μπακάκος είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ:

«Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι ασφαλές, +-0.5%. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 20:30 θα έχουμε μία καλή ενσωμάτωση και θα μπορέσουμε να πάμε σε μία ασφαλή εκτίμηση».

Σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το αποτέλεσμα ανέφερε:

«Θέλουμε να έχουμε έναν ικανό αριθμό από κάθε Περιφέρεια για να μπορούμε να πάμε σε μία σωστή εκτίμηση. Άμεσα θα γίνεται η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από το υπ. Εσωτερικών».

Και πρόσθεσε: «Το κομμάτι των σταυρών θα ακολουθήσει, μπορεί να φτάσει 12:00 ή 1:00 π.μ. για να το έχουμε».

Τέλος, επεσήμανε σχετικά με τα εκλογικά τμήματα:

«16.303 από τους 21.500 δικαστικούς αντιπροσώπους έχουν κάνει μέχρι στιγμής εγγραφή, έχουν δηλώσει τα tablet τους και έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ότι παρέλαβαν εκλογικό σάκο. Όποιος δεν το ενεργοποιήσει, ψάχνουμε να τον βρούμε. Αν αύριο το πρωί δούμε ότι δεν ξεκίνησαν όλα τα τμήματα, άνθρωποί μας αλλά και άνθρωποι της Περιφέρειας θα πρέπει να φτάσουν στο εκλογικό τμήμα να δουν γιατί δεν έχει ανοίξει».

Η συντόμευση των χρόνων μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα επιτευχθεί χάρη στον εκσυγχρονισμό του συστήματος καταχώρησης των δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος μετάδοσης μέσω τάμπλετ που θα διαθέτουν πλέον όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Το σύστημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει δοκιμαστεί και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά σε μικρότερο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Όταν θα ολοκληρώνεται η διαλογή των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς θα γνωστοποιείται απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic.

Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των σταυρών προτίμησης και το αποτέλεσμα θα μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πρώτα αποτελέσματα της σταυροδοσίας θα ανακοινωθούν γύρω στις 22:00-23:00 και τα τελικά αναμένονται τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο κλασικός τρόπος μετάδοσης με τηλεγραφήματα μέσω δήμου και περιφέρειας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1981, μέθοδος η οποία καθυστερεί την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος από τα εκλογικά τμήματα κατά 2,5-3 ώρες.

Υπενθυμίζεται πως μια «ανάσα» πριν τις κάλπες και με τον προβληματισμό να είναι έντονο, μετά τη δημιουργία εύλογης αμφισβήτησης ως προς το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα της αμφισβήτησης, βασικός κρίκος της οποίας είναι η Singular Logic.

Αφορμή για αυτό, ήταν κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και οι σημαντικές αλλαγές που αφορούν την εταιρεία που θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία υπολογισμού/μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα η εφημερίδα «δημοκρατία», η οικογένεια του Σπύρου Μανωλόπουλου, ιδιοκτήτη της Singular Logic, διατηρεί φιλικές και οικονομικές σχέσεις δεκαετιών με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Δείτε τι είπε:



Δείτε επίσης:

Φοβού τη Singular Logic: Μηχανισμό συλλογής, καταγραφής και επαλήθευσης αποτελεσμάτων ενεργοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι ώρα θα έχουμε τα αποτελέσματα των εκλογών

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This