Σάββατο 19/6/2021

Βραβεύεται μαθήτρια… 92 χρόνων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μία μαθήτρια… 92 ετών παρακολούθησε τα δωρεάν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και θα λάβει τιμητική πλακέτα!

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών διοργανώνουν τελετή για τη λήξη των φετινών μαθημάτων και ταυτόχρονα ανακοινώνουν την έναρξη των εγγραφών για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, η οποία θα αρχίσει στο τέλος Νοεμβρίου.

Στην τελετή, που θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 19,00, θα βραβευτούν οι επτά εθελοντές που δίδαξαν δωρεάν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς την ποντιακή διάλεκτο σε 185 μαθητές, μία εκ των οποίων είναι η 92χρονη. Η απονομή θα γίνει κατά τη διάρκεια της τελετής στο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πλακέτες θα απονεμηθούν σε τρεις διακεκριμένους Πόντιους.

Συγκεκριμένα, στον ομότιμο καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη για την ανεκτίμητη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό, στον Μιχάλη Καλιοντζίδη για τη συνεχή συμβολή του στην αναπαραγωγή της μουσικής των Ελλήνων του Πόντου και τη συμμετοχή του στα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις για την ποντιακή διάλεκτο και στην 92χρονη μαθήτρια Μαρία Σωτηριάδου, ως αναγνώριση της θέλησης, της δύναμης και της συνέπειας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της ποντιακής διαλέκτου! Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, τραγούδια και χορούς από τη μακρόχρονη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και προσφορά εδεσμάτων και γλυκών από χορηγούς της εκδήλωσης.

Εν τω μεταξύ, αρχίζει η τέταρτη περίοδος διδασκαλίας της ποντιακής για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα των 100 ωρών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο ΠΑ.ΜΑΚ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ