Τηγάνισμα ζωντανών ψαριών: Η αντίδραση των υπευθύνων της ταβέρνας

Must Read

Τον γύρο του διαδικτύου και χιλιάδες αρνητικά σχόλια έχει λάβει το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στο οποίο απεικονίζονται ψάρια να τοποθετούνται στο αλεύρι και μετά στο τηγάνι ενώ ακόμη σπαρταρούν!

Αν και οι φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για την πράξη που αποτελεί βίαιη θανάτωση ζώων, οι υπεύθυνοι της ταβέρνας στην Κάρπαθο στην οποία συνέβη το τηγάνισμα δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί δημόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον σάλο και τα αρνητικά σχόλια με ψυχραιμία.

Ωστόσο, έχουν αφήσει να διαρρεύσουν ότι τα συγκεκριμένα ψάρια που απεικονίζονται στο βίντεο λέγονται «παπαγαλάκια» ή «ροζέτια» και έχουν διάρκεια ζωής έξω από το νερό 20 ώρες.

Για το μαγείρεμά τους είτε τηγανίζονται όπως είναι, είτε στραγγαλίζονται, είτε πεθαίνουν μόνα τους μετά από δύο μέρες στο ψυγείο.

Τέλος, η επιχείρηση θεωρεί λάθος το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το βίντεο χωρίς την έγκριση τους. Όπως λένε έχουν δεχτεί χιλιάδες υβριστικά τηλεφωνήματα.

Μάλιστα πολλοί ζητούν την απόλυση της γυναίκας που ακούγεται στο βίντεο!

Τι συνέβη

Σάλος έχει προκληθεί στην Κάρπαθο μετά από καταγγελία που έγινε από πολίτη σύμφωνα με την οποία σε πολύ γνωστή και κυριλάτη ταβέρνα τηγάνισαν ζωντανά ψάρια!

Η συγκεκριμένη ενέργεια η οποία θεωρείται θανάτωση ζώου αποτυπώνεται γλαφυρά σε βίντεο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας που είναι ιδιαίτερα σκληρό και έχει λάβει πολλαπλά αρνητικά σχόλια.

Μάλιστα, μια γυναίκα που συμμετέχει στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του».

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι υπεύθυνοι της ταβέρνας ρίχνουν τα ψάρια στο αλεύρι ενώ εκείνα φαίνεται πως είναι ζωντανά και στη συνέχεια τα τοποθετούν στο καυτό λάδι με εκείνα να σπαρταρούν!

Μετά το βίντεο έγινε καταγγελία και έχει σχηματιστεί δικογραφία αν και έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Την υπόθεση ανέδειξαν και φιλοζωικές οργανώσεις όπως η «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι».

Μεταξύ άλλων σε ανάρτηση που έκαναν στο διαδίκτυο γράφουν μεταξύ άλλων:

«Έγινε καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε που υπάγεται αυτή η περίπτωση. Εξηγήσαμε που υπάγεται (έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , βασανιστική θανάτωση ζώου».

Στην ανάρτηση η φιλοζωική οργάνωση παραθέτει και το σοκαριστικό βίντεο:

 

Δείτε επίσης:

Σάλος στην Κάρπαθο: Τηγάνισαν ζωντανά ψάρια σε ταβέρνα!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This