«Πραξικόπημα» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Αποχωρούν 23 ανώτατοι δικαστές, για να επιβάλουν το «νόμο της σιωπής» για τις καρατομήσεις στις προαγωγές δεκάδων δικαστών και εισαγγελέων - Τραγική ειρωνεία: Ανάμεσα στους «23» και εμπλεκόμενη στο «Παραδικαστικό»!

Must Read

Την «αποστασία» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη φαίνεται πως ζήλεψαν 23 ανώτατοι δικαστές της χώρας οι οποίοι ζήτησαν τη διαγραφή τους από την Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων, η διοίκηση της οποίας έκανε το… λάθος να υπερασπιστεί δεκάδες συναδέλφους της που «κόπηκαν» από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και δεν έχουν το δικαίωμα προσφυγής.

Στους «23» που αποχωρούν από τη μεγαλύτερη δικαστική ένωση, είναι η απερχόμενη πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, η Αντιπρόεδρος του ΑΠ Ιωάννα Κλάππα που ήταν πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά (σ.σ. καταδίκη που έκανε «σημαία» στην προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης), 19 Αρεοπαγίτες και δύο Πρόεδροι Εφετών. Οι 23 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές αποχωρούν από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς σύσσωμοι οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αντέδρασαν στο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που νομιμοποίησε δεκάδες καρατομήσεις συναδέλφων τους από τις προαγωγές.

Βάσει πρόσφατου νόμου, οι δικαστές που «κόπηκαν» από τις προαγωγές, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για να επαναξιολογηθούν, καθώς απαιτείται να έχουν δύο με τρεις θετικές ψήφους. Ακόμα και μικρά ή ασήμαντα πειθαρχικά παραπτώματα που μπορεί να έχουν τελεστεί 15 χρόνια πριν, γίνονται αφορμή για αποκλεισμό δικαστών από τις προαγωγές, με αποτέλεσμα να μην προάγονται οι μη αρεστοί στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε το αυτονόητο. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των συναδέλφων της να προσφύγουν στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, με σκεπτικό τη μη συνταγματικά ανεκτή περιστολή του δικαιώματος τους, ζητώντας την άμεση κατάργηση των προϋποθέσεων που θέτουν οι νομοθετικές διατάξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το αποτέλεσμα ήταν το email που έστειλαν η διορισμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη απερχόμενη πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και άλλοι ανώτατοι δικαστές.
Ανάμεσα σε αυτούς η αντιπρόεδρος του ΑΠ Ιωάννα Κλάππα η οποία ήταν πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, η οποία φέρεται ότι θα… επιβραβευτεί με το να βρεθεί στο «τιμόνι» του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Γεωργίου στις 31 Ιουνίου λόγω συνταξιοδότησης.

Στους «23» και αρεοπαγίτης που είχε εμπλακεί στο λεγόμενο «Παραδικαστικό» κύκλωμα

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ανάμεσα στους «23» που υπερασπίζονται το «κόψιμο» συναδέλφων τους από τις προαγωγές, περιλαμβάνεται και αρεοπαγίτης που είχε εμπλακεί στο λεγόμενο «Παραδικαστικό» κύκλωμα. Βέβαια, η ίδια απαλλάχθηκε και προήχθη φτάνοντας στα ανώτατα σκαλιά στο ναό της Δικαιοσύνης. Όμως δεν δίνει το δικαίωμα στους νεώτερους συναδέλφους τους να επαναξιολογηθούν και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στις προαγωγές.

Με την αποχώρηση τους και μάλιστα εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, οι «23» υπεραμύνονται ουσιαστικά του νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκαλώντας τριβές στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και αδιαφορώντας αν οι συνέπειες αυτής της «αποστασίας» πλήξουν το σύνολο του δικαστικού κλάδου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This