Τραγωδία Ρόδος: Η μητέρα του 26χρονου ισχυρίζεται ότι ο κεραυνός τον χτύπησε έξω από το νερό

Τελείως διαφορετική εκδοχή από εκείνη του αυτόπτη μάρτυρα

Must Read

«Μουδιασμένη» εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία της Ρόδου από τον θάνατο του 26χρονου Σκοτ Σέντον στην παραλία της Αγίας Αγάθης όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ο νεαρός βρισκόταν για μπάνιο ενώ έβρεχε και παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων τουριστών να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει κεραυνός. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια άλλων λουόμενων ο 26χρονος νεαρός μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

«Δεν βρισκόταν επάνω στη σανίδα»

Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειξε κεραυνοπληξία, ωστόσο η οικογένεια του Σκοτ Σέντον υποστηρίζει σε δηλώσεις της στη Daily Mail ότι ο κεραυνός τον χτύπησε έξω από το νερό.

Η μητέρα του 26χρονου περιέγραψε στην Daily Mail τις τελευταίες στιγμές του γιου της λίγο πριν χτυπηθεί από τον κεραυνό. «Βγήκαν από το νερό και ήταν τόσο χαρούμενοι. Γελούσαν και ζήτησαν από τον φίλο του να τραβήξει το βίντεο, ενώ δεν υπήρχε κίνδυνος. Κατέβασαν τις σανίδες του και ο κεραυνός τον χτύπησε στο πίσω μέρος του λαιμού» είπε και συνέχισε:

«Ο Σκοτ δεν είχε μεταλλικά αντικείμενα επάνω του, μόνο δύο μικρά σκουλαρίκια. Φαινόταν πως η καταιγίδα είχε περάσει, ο κίνδυνος είχε φύγει. Ήταν απλά ένα φρικτό ατύχημα. Δεν βρισκόταν επάνω στη σανίδα. Όταν ο Σκοτ έπεσε, έπεσε στο νερό. Ήταν πολύ βαρύς για να τον σηκώσει η Άννα και έτσι ένας Βραζιλιάνος ήρθε για να βοηθήσει».

Η μητέρα του αδικοχαμένου Σκοτ επιμένει πως ο κεραυνός τον χτύπησε ενώ ήταν εκτός νερού. «Ο γιος μου είχε βγει από τη θάλασσα και περνούσε τόσο όμορφα, αλλά ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει. Ο κεραυνός τον χτύπησε μέσα σε μια στιγμή. Ήταν ένα τρομερό, θλιβερό πράγμα αυτό που συνέβη. Του είχα στείλει μήνυμα να μην ξαναμπεί στη θάλασσα και του είπα ότι ερχόταν καταιγίδα, ώστε να είναι ενήμερος», κατέληξε.

Η μαρτυρία του Βάλτερ Μασάδο

Ωστόσο, την ίδια στιγμή η μαρτυρία του Βάλτερ Μασάδο, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον 26χρονο, παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα.

«Ακριβώς εκείνη την ώρα έπεσε ο κεραυνός 10 μέτρα πίσω του και τον είδα να πηδάει. Ήταν πάνω στη σανίδα με τα χέρια μέσα στο νερό, ξαφνικά ακούω την κοπέλα του να φωνάζει βοήθεια», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Πήγα μέσα στο νερό, τον έβγαλα έξω, έκανα τις πρώτες βοήθειες. Πιέσεις στην καρδιά, αέρα μέσα στο στόμα, όμως σε μια φάση είδα να γίνεται μπλε πια. Προσπαθούσε να πάρει αναπνοή, νόμιζα ότι θα συνέλθει».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This